This Way Up on irlantilaiskomediennen kirpeä draamakomedia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Aisling Bea
Aisling Bea on itse käsikirjoittanut sarjan, ja hän toimii myös tuottajana yhdessä Sharon Horganin kanssa. Viime vuonna Bean käsikirjoitus palkittiin Baftalla. © Yle kuvapalvelu
Draamakomediasarjassa This Way Up irlantilaiskomedienne Aisling Bea näyttelee masennuksen kanssa kamppailevaa Áinea.

Koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja Aisling Bea, 37, lienee melko tuntematon nimi suomalaisille. Britanniassa irlantilainen Bea sen sijaan on paljon tunnetumpi tekijä. Hän on näytellyt lukuisissa komediasarjoissa ja vierailee usein erilaisissa komediapaneeleissa BBC:llä.

Maanantaina TV2:lla alkavassa kirpeässä draamakomediasarjassa This Way Up Bea näyttelee masennuksen kanssa kamppailevaa Áinea. Ensimmäisessä jaksossa Áine pääsee pois kuntoutuskeskuksesta toivuttuaan hermoromahduksesta. Siskonsa Shonan (Sharon Horgan) tukemana Áine yrittää palata normaaliin elämään Lontoossa. Hän opettaa maahanmuuttajille englantia ja aloittaa hapuillen deittailun.

Aisling Bea on itse käsikirjoittanut sarjan, ja hän toimii myös tuottajana yhdessä Sharon Horganin kanssa. Viime vuonna Bean käsikirjoitus palkittiin Baftalla.

Sarja tavoittaa hienosti mielen murtumisen tragikoomiset tasot. Áine piilottaa herkkyytensä napakan huumorin taakse. Itku saa vallan vasta yksinäisyydessä. Monien muiden brittisarjojen tapaan This Way Up onnistuu olemaan samaan aikaan sekä hauska että koskettava.

Koomikon uran ohella Bea on kampanjoinut abortin laillistamisen ja tasa-arvoisen avioliitto-oikeuden puolesta kotimaassaan Irlannissa.

This Way Up, Ma 3.5. klo 23.20, TV2

X