Tommi Evilä muistelee nuoruuttaan Illallinen äidille -ohjelmassa: ”En jaksanut juuri kapinoida, kun olin jo purkanut energiani urheilutreeneissä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tommi Evilä
Tie sydämiin käy lapsuuden ruokamuistojen kautta Tommi Evilälläkin. © MTV3
Kun Tommi Evilää kysyttiin mukaan Illallinen äidille -ohjelmaan, hän vastasi epäröimättä myöntävästi. Julkinen kiitos äiti Sylvialle tuntui enemmän kuin aiheelliselta kaikkien niiden vuosien jälkeen, joina tämä pyöritti perheen arkea pojan urheillessa ja isän valmentaessa.

”Kotoa saatu tuki muodostaa kivijalan sille, että harrastuksesta tuli minulle ammatti. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta äidilleni, ja saman mahdollisuuden haluan antaa omille vesoilleni”, sanoo Tommi Evilä, joka on nykyisin kahden lapsen isä.

Työssään Suomen Urheiluliiton Tampereen alueen valmennuspäällikkönä Evilä pyrkii järjestämään myös muiden perheiden lapsille ja nuorille tukea taitojensa kehittämiseen. Hän huomasi itse urheilu-uransa edetessä, ettei kaikilla ollut kotona samanlaista kivijalkaa kuin hänellä.

”Pieni lapsihan olettaa, että muillakin on samanlainen kasvuympäristö kuin hänellä. Hiljalleen aloin kuitenkin vertailla omaa tilannettani muihin ja tajuta, kuinka hyvässä asemassa olen, kun minua tuetaan niin paljon.”

”Toki se tuki tarkoitti myös rajoja, joista kotiintuloajat ottivat teini-iässä vähän päähän. Mutta enpä jaksanut juurikaan kapinoida, kun olin jo saanut purkaa kaiken energiani urheilutreeneissä.”

Illallinen äidille, ti 3.8. klo. 20.00, MTV3

Lue myös: Perhe on kaiken perusta ja kivijalka – Tommi Evilä on saanut Sylvia-äidiltään tiiviin tuen: ”Olen aina kokenut äidin hoivaajana ja auttajana”

X