Tumma sielu -kanadalaissarjassa käsitellään kouluampumista – Tragedialla mässäilyn sijaan keskitytään enemmän syihin ja seurauksiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tumma sielu
Kanadalainen, palkittu draamasarja kertoo kouluampumisesta tekijän perheen näkökulmasta. © Yle
Miksi 16-vuotias Jérémy päätyy ampumaan omia koulutovereitaan ja lopuksi itsensä?

Tumma sielu -sarjan ensimmäistä jaksoa on kulunut tuskin minuuttiakaan, kun painajainen iskee. Joku nuori on ammuskellut koulussa, jota Mélanien (Isabelle Blais) poika käy. Järkyttynyt äiti rientää paikalle peläten pahinta.

Luvassa on jotain vielä pahempaa: useita kuolleita, joista yksi on Mélanien oma poika. Sen jälkeen kun oli ampunut koulutovereitaan, Jérémy ampui itseään päähän. Kuinka se on mahdollista? 16-vuotiaalla pojallahan tuntuivat asiat olevan hyvin.

Sarjatulee ranskankielisestä Kanadasta, jossa kouluammuskelut ovat yleensä uutisia rajan toiselta puolen Yhdysvalloista. Vuoden 2017 terrori-isku quebeciläiseen moskeijaan käänsi kuitenkin Annabelle Poissonin ja Patrick Lowen käsikirjoittajaparin katseet omaan maahan.

Tekijät eivät kuvaa varsinaisia veritekoja, vaan keskittyvät fiksusti niiden syihin ja seurauksiin. He ymmärtävät myös hiljaisuutta, jonka tragedia jättää monien elämään. Sophie Cadieux on päättäväinen psykiatri Éliane, joka Mélainen kanssa yrittää selvittää Jérémyn (Zacary Auclair) mysteeriä.

Tumma sielu, torstai 6.10. klo 22.45, TV2 

X