Uhanalaiset eläimet -dokumentissa Ellen DeGeneresin ääni vauhdittaa tapahtumia hauskasti ­ja empaattisesti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© TV5
© TV5
Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto julkaisi ­vuonna 1964 Punaisen listan. Siihen kirjattiin eri eliö­lajien uhanalaisluokitus. Listaa on sittemmin päivitetty useamman kerran. TV5:n tuoreessa dokumentissa maailman luonnonsuojelijat laativat jälleen kerran uuden version.

Maapallon eläinkunta on runsaslukuinen, joten Punaisen listan tekijöitäkin on yli kymmenen tuhatta. Uhanalaiset eläimet tutustuu muutamiin heistä, ja ennen kaikkea heidän kohteisiinsa. Heillä on hallussa lukuisia mielenkiintoisia keinoja, joilla he suojelevat eläimiä.

Kirahvin korvaan kiinnitetään lähetin, jonka avulla voidaan seurata sen menemisiä. Näin se voidaan pelastaa, jos se eksyy vaaralliselle alueelle. Kongolaisessa kansallispuistossa uhanalaisilla gorilloilla on jopa kalašnikovien kanssa päivystävät henkivartijat.

Talk Show -tähti ja stand up- koomikko Ellen DeGeneres on yksi dokumentin tuottajista ja toimii sen kertojanäänenä. Hänen ajoittain metatasollekin yltävä juontonsa vauhdittaa tapahtumia sekä hauskasti ­että empaattisesti.

Uhanalaiset eläimet, torstai 17.11. klo 18.15, TV5 

X