USA:n hajottamat perheet – toimittaja Martin Smith kartoittaa Yhdysvaltojen siirtolaistilannetta ja etenkin räikeää siirtolaislasten erottamista vanhemmistaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Pertti Avola

Ulkolinjassa nähdään yhdysvaltalainen Frontline-ajankohtaisraportti, jossa toimittaja Martin Smith kartoittaa Yhdysvaltojen siirtolaistilannetta ja etenkin taannoista räikeää siirtolaislasten erottamista vanhemmistaan.

Smith haastattelee viranomaisia ja hallinnon edustajia niin Obaman kuin Trumpinkin presidenttikausilta, siirtolaisten puolesta työskenteleviä sekä tietenkin itse siirtolaisia.

Vuonna 2017 vaivihkaa aloitettu ja myöhemmin asetuksella määrätty laittomien siirtolaisperheiden hajottaminen oli ensimmäinen kerta kun näin tehtiin Yhdysvalloissa sitten intiaanilasten erottamisen vanhemmistaan yli sata vuotta sitten. Vastustuksen yltyessä presidentti Trumpin oli peruttava päätös.

Perheet piti yhdistää kuukauden sisällä, mutta edelleen satoja lapsia on erossa vanhemmistaan. Kysymys on kipeä esimerkki siitä, ettei Yhdysvallat ole kyennyt ratkaisemaan Keski-Amerikan valtioista suuntautuvaa laittoman siirtolaisuuden ongelmaa tyydyttävällä ja humaanilla tavalla.

Ulkolinja: USA:n hajottamat perheet, to 22.11. klo 22.00 Tv1

X