Uskomattomat wannabe-diivat -dokumentissa tavataan Britannian kovimmat diivailijat

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ohjelman päähenkilöt eivät ole oikeita diivoja vaan ihmisiä, joille nelivuotiaan uhmaikä on jäänyt päälle.
Ohjelman päähenkilöt eivät ole oikeita diivoja vaan ihmisiä, joille nelivuotiaan uhmaikä on jäänyt päälle. © Ava
Ohjelmassa tavataan henkilöitä, jotka ovat valmiita vaikka kirkumaan ja polkemaan jalkaa saadakseen haluamansa.

Uusintana esitettävän Uskomattomat wannabe-diivat –brittidokumentin suomennos osuu täsmälleen oikeaan. Ohjelman päähenkilöt eivät ole oikeita diivoja vaan ihmisiä, joille nelivuotiaan uhmaikä on jäänyt päälle. He haluavat kaiken ja heti, mutta eivät tietenkään omilla rahoillaan. Maksajina toimivat niin äidit, sukulaiset kuin poikaystävätkin.

Valitettavasti nimi onkin Uskomattomien wannabe-diivojen ainoa toimiva asia. Käsittelytavaltaan pinnallinen dokumentti ei etene. Tilanteet eivät kehity. Henkilöt ja heidän asenteensa tyydytään vain esittelemään, mutta heihin ei mennä sisälle. Ja suoraan sanoen, henkilöt eivät edes vaikuta niin kiinnostavilta, että heitä jaksaisi seurata.

Aiheesta olisi voinut saada puhuttelevankin dokumentin, jossa olisi aidosti pohdittu tämän päivän kulutusyhteiskuntaa ja nuorten kuluttajien henkistä tilaa. Sen sijaan päähenkilöiden elämänvalintoihin suhtaudutaan lähes kritiikittä, miltei ihaillen, eikä sen syvällisemmin keskitytä käsittelemään syitä heidän käytökselleen.

Uskomattomat wannabe-diivat, pe 29.11. klo 23.45 AVA 

Lue myös: Nuoret ja internetin kirous: Draamasarja Nudes käsittelee kolmea tarinaa yksityisyyden rikkoutumisesta

X