Väkivaltainen jännitysdraama Härkäpää kertoo hormonien käytöstä tuhoisin seurauksin

Jaa kaverilleTilaa Seura
Härkäpää
Belgialainen Matthias Schoenaerts on tehnyt kansainvälisen läpimurtonsa suurtuotannoissa Tanskalainen tyttö ja Red Sparrow. Seuraavaksi hänet nähdään Terrence Malickin ohjaamassa A Hidden Lifessa. © Nicolas Karakatsanis / Yle kuvapalvelu

Rooliaan varten 27 kiloa lisää lihasmassaa hankkinut Matthias Schoenaerts esittää karskia karjankasvattajaa Jackyä. Hän pumppaa eläimiinsä kiellettyjä aineita saadakseen ne lihomaan nopeammin, ja käyttää itsekin hormoneja – tuhoisin seurauksin.

Michaël R. Roskamin väkivaltainen jännitysdraama pohjautuu tositapahtumiin. Kohtalokasta tapahtumaketjua kuljettavat ”hormonimafian” poliisimurhassa käyttämä auto, joka käsketään kadottaa, ja sotkuiset uhkailujen ja kostojen kierteet. Traagisessa kohtauksessa nuorisogangsteri murskaa nuoremman pojan kivekset, mutta asiasta pitäisi vaieta.

Elokuva vaihtaa hieman tyylilajiakin päähenkilöiden ja näkökulmien mukaan, mutta maskuliinista uhoa pursuavassa synkässä maailmassa ei jää tilaa hempeilylle tai romantiikalle. Myös kielialueiden jännitteet kytevät pinnassa. Itse eläintuotannon laittomuudet ja moraalittomuudet sivuutetaan täysin.

Härkäpää, ke 8.5. klo 21.55 Yle Teema & Fem

X