Viikon nettinostot sisältävät ruotsalaista jännitystä, elämäntarinaa identtisistä kaksosista sekä median roolia oikeudenkäynneissä

Viikon nettinostot sisältävät jatkoa Advokaten-sarjalle, Mark Ruffalon kaksoisroolin, sekä oikeudenkäyntien televisioinnin vaikutusta mediaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Advokaten jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäisen kauden huipennuksessa jäätiin.

Viikon nettinostot sisältävät jatkoa Advokaten-sarjalle, Mark Ruffalon kaksoisroolin, sekä oikeudenkäyntien televisioinnin vaikutusta mediaan.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Tv-maailman nettinostot tarjoavat jälleen monipuolista sisältöä.

Pari vuotta sitten nähtiin ruotsalaisen Advokaten-sarjan ensimmäinen kausi. Nyt alkavalla toisella kaudella pääosissa jatkaa tuttu joukko. Sara Khalil (Malin Buska) ja Frank Nordling (Alexander Karim) ovat sisarukset, jotka todistivat lapsena vanhempiensa kuoleman. Se on jättänyt molempiin pysyvän jäljen.

Jens Lapiduksen alkuperäisideaan perustuva sarja jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäisen kauden huipennuksessa jäätiin. Syyttömäksi todettu Frank joutuu tekemään yhteistyötä pahimman vihollisensa kanssa. Malmön ja Kööpenhaminan lisäksi sarjaa kuvattiin myös Suomessa.

Advokaten, su 10.5. Viaplay

Kaksosten koettelemukset

Näyttelijä Mark Ruffalolla on kaksoisrooli HBO Nordicilla maanantaina alkavassa kuusiosaisessa minisarjassa I Know This Much Is True. Sarja kertoo identtisten kaksosten rinnakkaiset elämäntarinat, joissa petos, uhraus ja anteeksianto näyttelevät merkittäviä rooleja. Toisen veljen sairastama paranoidinen skitsofrenia luo omat haasteensa elämälle.

Samannimiseen kirjaan perustuvan sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Derek Cianfrance (Blue Valentine, The Place Beyond the Pines). Ruffalon ohella sarjassa näyttelevät mm. Melissa Leo, Rosie O’Donnell, Juliette Lewis ja Kathryn Hahn.

I Know This Much Is True, ma 11.5. HBO Nordic

Mark Ruffalo minisarjassa I Know This Much Is True.

Mark Ruffalo minisarjassa I Know This Much Is True. HBO Nordic

Tuomioistuin mediassa

Siitä lähtien kun oikeudenkäyntejä on televisioitu, ovat ne muuttuneet suuriksi ja viihteellisiksi mediatapahtumiksi. Netflixin dokumenttisarjassa Trial by Media pureudutaan tähän ilmiöön kuuluisien tapausten kautta. Kuinka media on rakentanut syyllisyyden tai syyttömyyden tarinaa kesken tuomioistuinten työn?

Sarjassa nostetaan esiin erilaisia tapauksia kuten oikeusreportteri Jenny Jonesin toiminta murhaoikeudenkäynnissä, kuvernööri Rod Blagojevichin sensaatio-oikeudenkäynti ja poliisin ampuman Amadou Diallon tapaus.

Trial by Media, ma 11.5. Netflix

Netflixin dokumenttisarja Trial by Media.

Netflixin dokumenttisarja Trial by Media. Netflix

Lue myös: Viikon nettitärpit: Podcasteja kostosta, rikosdraamaa ja dokumentti elinkautiseen tuomitun armahduksesta

X