Walesilaisen Varjojen maa -dekkarin toinen kausi alkaa – Rikostutkija tutkii eläköityneen opettajan murhaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Varjojen maa
Armeijauralle aikanaan lähtenyt rikoskomisario Cadi John on palannut lapsuutensa maisemiinsa Bangorin pikkukaupunkiin jakaakseen sairaan isänsä hoitovastuuta kahden siskonsa kanssa. © ALL3Media International Limited / Yle
Tiivistunnelmainen, psykologinen rikosjännäri Varjojen maa sijoittuu Walesiin.

Walesista on viime vuosina tullut kiinnostavia rikossarjoja, jotka ovat olleet enemmän rikosaiheisia draamoja kuin varsinaisia dekkareita. Yksi niistä on Varjojen maa, jonka ensimmäinen kausi nähtiin meillä 2019. Toinen tuotantokausi nähdään nyt. Kolmas kausi esitettiin Britanniassa maalis-huhtikuun aikana.

Rikostutkija Cadi John, jota esittää Sian Reese-Williams, joutuu selvittelemään eläköityneen opettajan murhaa. Pian selviää, että opettajaan on kohdistunut vihjailuja pedofiliasta. Samaan aikaan Cadilla on sotkuja kotirintamalla: muutama kuukausi sitten kuolleen isän kuolinpesä on yhä selvittämättä, ja Cadin siskot riitelevät asiasta.

Englantia ja kymrin kieltä sekoittavassa sarjassa käy nytkin pian selväksi, ketkä ovat syyllisiä, mutta tärkeintä ei olekaan kuka rikoksen teki, vaan miksi se tehtiin.

Walesin karut, mutta samalla jylhyydessään kauniit maisemat ja melko ankeat kylät ja asumukset tuovat oman vahvan tunnelmansa tapahtumiin.

Varjojen maa, tiistai 24.5. klo 22.00, TV1 

X