Saksalaisessa Tulevaisuuden ruoka -dokumentissa tavataan bioprosessitekniikan tohtori Juha-Pekka Pitkänen – Suomessakin tehdään ruokainnovaatioita
Tulevaisuuden ruoka voi olla 3D-tulostimella tehtyä kalankorviketta tai pähkinöistä valmistettua herkkua juuston tilalle.
Tulevaisuuden ruoka -saksalaisdokumentti paneutuu elintarviketeollisuuden murrokseen muutamin keskeisin esimerkein. Ruoka-aineita korvataan yhä enemmän terveellisemmillä ja ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla, joissa ei hyödynnetä eläinkuntaa lain.
Suomessakin tehdään alan innovaatioita, ja itse asiassa dokumentissa tavataan myös bioprosessitekniikan tohtori Juha-Pekka Pitkänen. Ohjelmalle kiitos siitä, että se jakaa kiinnostavia yksittäistietoja ja joitain lukujakin ruoantuotannon maailmasta.
Mutta kalankorviketta 3D-tulostimella, kofeiinitonta kahvia lupiineista? Saadaanko pähkinöistä tehtyä maistuvia herkkujuustojen korvikkeita? Kiehtovaa!
Ikävä kyllä sisällön kiinnostavuutta varjostaa ohjelman kuivakka toteutus. Persoonallinen juontaja omilla kasvoillaan olisi voinut tuoda kerrontaan inhimillisyyttä ja innostavuutta; visuaalinenkin kunnianhimo tuntuu loppuneen kesken.
Ravinto ja maut ovat myös iloinen asia, mikä tuntuu unohtuneen ympäristöystävällisen ruokakulttuurin kehityksen dokumentoijilta.
Prisma: Tulevaisuuden ruoka, tiistai 9.4. klo 19.00, TV1