Laulajatähti Henry Theel oli herkuttelija, joka rakasti liharuokia – Paista porsaankyljykset tenorin tapaan!

Stadin kundin keittiössä ritisi rasva, kun Henry Theel valmisti mieliruokaansa lihaa. Laulajatähden mielestä hyvä ruoka piti raavaan miehen kunnossa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja Henry Theel oli herkkusuu, jolle liharuoat maistuivat.

Stadin kundin keittiössä ritisi rasva, kun Henry Theel valmisti mieliruokaansa lihaa. Laulajatähden mielestä hyvä ruoka piti raavaan miehen kunnossa.
Teksti:
Anna Muurinen

Komea helsinkiläistenori Henry Theel oli suursuosionsa huipulla 1940- ja -50-luvuilla. Atleettinen ja rehti suomalaistarzan esiintyi myös elokuvissa, joista muistetaan erityisesti Serenadiluutnantti, Vain laulajapoikia ja Köyhä laulaja, joista jälkimmäisen nimi-iskelmästä tuli Theelin tavaramerkkilaulu.

Theel levytti yli 500 laulua, joista erityisesti tangot Liljankukka ja Syyspihlajan alla solahtivat suomalaisten sydämiin. Henry Theel lauloi ensimmäisenä levylle myös kansallistangomme Satumaan.

”Henry oli suuri nautiskelija”

Siviilissä Henry Theel oli ehta Stadin kundi, jolle ei ruoanvalmistuskaan ollut vierasta. Pertti Mustonen, joka sai suosikkilaulajan isäpuolekseen vuonna 1942, muistelee Theelin kokkauksen olleen miehekästä menoa. Henryn bravuureja olivat liharuoat ja erityisesti porsaankyljykset.

Lihan lisukkeet eivät ole painuneet Mustosen mieleen, mutta hän uskoo niiden olleen yksinkertaisia, ehkä halkaistuja perunoita paistinpannulla.

”Henry oli suuri nautiskelija, lihan ja yleensäkin ruoan ystävä. Hän nautti myös paistamisesta ja varsinkin syömisestä. Henryn porsaankyljykset olivat raakaa rakkautta, mutta rakkautta.”

Mustoselle Henry oli lihanhimoinen mies, joka rakasti kokkaamista.

”Keittiössä rätisi, kun Henry käänsi pihviä. Minä seurasin hypnoottisena paistoksen valmistumista.”

Terveellinen ruoka oli Henrylle puhtaasti makuasia.

”Rasvainen pihvi oli maailman parasta. Paistinpannussa ritisevä rasva oli myös julistus nautinnon terveellisyydestä – se mikä on gutaa, pitää laulajan kunnossa. Snadisti wilsonia ja tsieguraa, niin korkea cee pysyy kondiksessa!” 

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 10/2023.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X