Hjallis Harkimosta ja Jethro Rostedista tulikin ystävät: ”Jethro huijasi minua autokaupassa eikä vieläkään myönnä sitä”

Jaa artikkeli
Yrittäjä, kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo, 66 ja kiinteistövälittäjä, tv-persoona Jethro Jeti Rostedt, 44.
Yrittäjä, kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo, 66 ja kiinteistövälittäjä, tv-persoona Jethro Jeti Rostedt, 44. Kuva: Vessi Hämäläinen
Yli 10 vuotta sitten Diili-ohjelman kautta ystävystyneet Hjallis Harkimo ja Jethro Rostedt syöttävät ja saunottavat tuttuja vieraita uudessa ohjelmassaan. Kohuista piittaamaton kaksikko jakaa saunan lauteet, mutta ei lenkkipolkuja.

Jethro Rostedt oli seurannut Hjallis Harkimoa mediassa jo kymmeniä vuosia ennen kuin Hjallis oli seurannut häntä vielä sekuntiakaan.

”Pidin Hjallista yhtenä idoleistani jo paljon ennen Diili-ohjelmaa, jonka myötä tutustuimme vuonna 2009″, Jethro Rostedt kertoo.

Jethro Rostedt: ”Hjalliksen idolin viitta ei ole rapissut vieläkään”

”Diili-ohjelmaan pääsy oli minulle ihan hemmetinmoinen wow-elämys. En tiedä olimmeko heti silloin vielä mitään ystäviä. Vaikeaahan se oli olla ystävä kun menet tv-ohjelmaan, jossa toinen tykittää aamusta iltaan! Sehän päättyi meikäläisen mestaukseen potkujen muodossa.

Näkisin, että ystävyytemme lähti siitä rakentumaan. Olemme sen jälkeen tehneet kaikenlaisia juttuja yhdessä, eikä Hjalliksen idolin viitta ei ole rapissut vieläkään. Päinvastoin. Arvostan Hjallista itse asiassa entistäkin enemmän nyt kun olen oppinut tuntemaan hänet kunnolla ihmisenä. Enää tämä ei ole show’ta kuten silloin Diilin aikana.

Näemme tosi usein toisiamme. Välillä syömme rapuja, välillä juomme kahvit tai ihmettelemme muuten vain. Olen käynyt myös useamman kerran katsomassa Hjalliksen Leo-poikaa Miamissa. Seuraavaksi ajattelimme lähettää Jenkkeihin Hjalliksen nuoremman pojan.”

Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro tuo esille kolikon toisen puolen

”Idea yhteiseen Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro -ohjelmaan tuli meiltä itseltämme. Ajattelimme, että Suomesta puuttuu sellainen ohjelma, joka on tavallaan talk show, mutta samalla jotain muutakin.

Meitä on nyt yhdistetty jonkin verran Hyvät herrat -ohjelmaan, jossa Harkimo oli itsekin vieraana pari kertaa. Meidän ohjelmassa on ehkä jotain samaa. Se on hyvän mielen ohjelma. Ideana meillä on se, että kun tapahtuu jokin karmea kohu, niin annamme kohun keskellä olevalle ihmiselle mahdollisuuden kertoa myös siitä kolikon toisesta puolesta.

Itselläni ei ole ollut pahempia kohuja. Kännissä on oltu joskus jossain, mutta se on suomalaista elämää ja sitä on turha kenenkään ihmetellä. Sitten on näitä Tanssii tähtien kanssa -juttuja, joissa näkyy aina se minun mahani. Siinäpä ne minun kohut oikeastaan ovatkin.

Linnan juhlista kun puhutaan niin aina muistetaan se kun Hjallis astui Leenan mekolle. Tämmöistä julkisuus on. Luen usein ne jutut mitä itsestä tai Hjalliksesta kirjoitetaan, mutta mietin vain sitä, että oltaisiinko me tultu yhteiskunnassa siihen, että sen kommentoinnin voisi jättää kokonaan pois?”

”Näemme tosi usein toisiamme. Välillä syömme rapuja, välillä juomme kahvit tai ihmettelemme muuten vain.”

”Näemme tosi usein toisiamme. Välillä syömme rapuja, välillä juomme kahvit tai ihmettelemme muuten vain.” © Vessi Hämäläinen

Hjallis Harkimo Jethrosta: ”Nykyään olemme hyviä kavereita”

”Jethrohan oli ihan huijari silloin Diilissä. Hän huijasi mua autokaupassa eikä hän vieläkään myönnä sitä. Tai myöntää hän nyt jo sentään menneensä porsaanreiästä, mutta ennen hän ei myöntänyt mitään.

Siitä huolimatta pidin Jethrosta, vaikka meinasin antaa hänelle potkut ohjelmasta jo aiemmin, koska hän sähläsi niin paljon. Tuotantoyhtiö kuitenkin sanoi, että älä anna potkuja, kun Jethro oli niin hyvää viihdettä ohjelmalle. Nykyään olemme hyviä kavereita ja suhteemme on vain lujittunut.

Olemme ihan viikottain tekemisissä, onhan Jethro mukana Liike Nytissäkin. Hän hoitaa kaupunginvaltuutettuna asioita Turussa, joten teemme yhdessä jossain määrin myös politiikkaa.

Sain Jethrolta myös innostuksen juoksumattoon, jota käytän liukkailla keleillä talvisin, jos en pääse Sipoossa kävelemään tai juoksemaan. Yhdessä emme lenkeillä käy – mähän joutuisin kuuntelemaan sitä koko ajan!”

”En itse välitä kohuista”

Kuvauspäiviä kertyi aika paljon, kun teimme uutta ohjelmaamme. Keskustelun ohessa teimme vieraiden kanssa aina jotain yhdessä. Ensimmäisessä jaksossa valmistimme esimerkiksi Katri Kulmunin kanssa kermakakkua.

Ohjelmassa oli mukana myös poikani Leo, joka toimi venekuskina vieraille. Hän pääsi jo niin sanotusti ylioppilaaksi Jenkeissä ja Leon piti lähteä sinne yliopistoon, mutta koska koronatilanne on sielläpäin niin paha, hän ei lähde. Nuorempi poikani Danne lähtee, mutta alueelle, jossa on turvallista. Hänkin menee sinne kouluun ja pelaamaan jääkiekkoa. Totta kai minua vähän jännittää, että miten poika pärjää ja tuleeko koti-ikävä.

En itse välitä kohuista. Ihmiset saavat kommentoida mitä vain, ei niistä kannata välittää. Julkisuus on siinä mielessä muuttunut, että se on vakavamielisempää. Nyt puhutaan kuitenkin Suomen taloudesta ja siitä, miten tämä yhteiskunta pitäisi saada jalkeille koronan jälkeen.

Minulla on omat mielipiteeni siitä miten tämä talous on hoidettava. Vaikuttaa siltä, että normaalit ihmiset eivät ole siihen kauhean perehtyneitä tai siitä kiinnostuneita. Asia on mielestäni aika vakava tällä hetkellä Suomessa.”

Lue myös: Näin Jokerit pelastanut Kalervo Kummola myi seuran Hjallis Harkimolle: ”Ota siitä hyvä seura itsellesi”

Liikemies Hjallis Harkimo osti Jokerit Kalervo Kummolalta. Kuvassa Harkimo poseeraa Hartwall Arenalla, josta tuli Jokereiden kotihalli valmistumisvuonnaan 1997.

Liikemies Hjallis Harkimo osti Jokerit Kalervo Kummolalta. Kuvassa Harkimo poseeraa Hartwall Arenalla, josta tuli Jokereiden kotihalli valmistumisvuonnaan 1997. © Jorma Pouta / Otavamedia

X