Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo avoimena tähteydestä ja ammattinsa karusta kääntöpuolesta – ”Ura voi päättyä yhdessä illassa”

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo nousi fanien suosikiksi Italian Venetsiassa, mutta uraan mahtuu vaikeitakin hetkiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tämä on hänen kaupunkinsa tällä hetkellä. Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo on saavuttanut Venetsiassa tärkeän aseman maalintekijänä, mutta loppukesän siirtoikkunassa työtarjouksia tuli muualtakin. © Tommi Tuomi

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo nousi fanien suosikiksi Italian Venetsiassa, mutta uraan mahtuu vaikeitakin hetkiä.
Teksti: Jukka Vuorio

Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö hän olisi täällä tähti. On hikinen iltapäivä lähes neljänkymmenen asteen helteessä, kun jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, 28, astelee verkkaisesti italialaiskaupunki Venetsian vanhan kaupungin kaduilla. Rennoissa arkivaatteissa mikään ei viittaa siihen, että hän on ammattilaispelaaja, mutta hänet tunnistetaan.

Hieman auringon päivettämät kasvot, vaaleat hiukset, siniset silmät, pohjoismaisen urheilijan arkkityyppi.

Moni haluaa yhteiskuvan suomalaishyökkääjän kanssa, toiset tulevat vain hymyillen kättelemään.

”Tule Milanoon, me tarvitsemme maalintekijää”, sanoo nuori mies, jonka pohjetta koristaa tatuointina jalkapallojoukkue AC Milanin logo.

Vuoden Venetsiassa asunut ja Venezia FC:n riveissä pelannut Pohjanpalo on nopeasti noussut Serie B:n liigajoukkueen kapteeniksi ja kaupunkilaisten rakastamaksi persoonaksi, joka on haluttu vieras kahviloihin ja ravintoloihin.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X