Juontaja Tuija Pehkonen paljastaa olevansa suurien tunteiden ihminen: ”Kosketan, halaan ja pussaan”

Juontaja Tuija Pehkonen, 34, stressaa öisin. Hän rauhoittuu iltaisin piikkimatolla ja melatoniinilla. Rakkautta hän osoittaa suurieleisesti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tuija Pehkonen on koittanut pyhittää vapaapäiviä sekä itsellensä että läheisilleen aiempaa enemmän.

Juontaja Tuija Pehkonen, 34, stressaa öisin. Hän rauhoittuu iltaisin piikkimatolla ja melatoniinilla. Rakkautta hän osoittaa suurieleisesti.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Juontaja Tuija Pehkonen, 34, paljastaa Kotilääkäri-lehden Pieniä salaisuuksia -jutussa rentoutuvansa piikkimatolla ja olevansa oikea leijonaemo.

Terveysruokaa, paheita ja stressin torjumista

”Parasta terveysruokaa minulle ovat avokadot ja tyrni. Uskon molempien terveysvaikutuksiin. Uusin hullutukseni on tuorepuristettu appelsiinimehu, jonka uskon olevan vitamiinipommi. Sillä saan ainakin itselleni perusteltua juoman tyyriin hinnan!

Salainen paheeni on leivokset, leivokset ja leivokset! Saatan kerralla ostaa useamman leivoksen ihan vain maistellakseni ihania makuja.

Torjun stressiä nykyisin paremmin kuin ennen. Pidin vuodenvaihteessa kolmen 03kuukauden loman, jonka aikana ehdin ajatella elämäni arvojärjestystä ja sitä, miten aikani käytän. Olen koittanut pyhittää vapaapäiviä sekä itselleni että läheisilleni aiempaa enemmän, mutta myönnettäköön, että olen vasta matkalla omien rajojeni kanssa. Edelleen ein sanominen on vaikeaa, vaikka olenkin kehittynyt siinä.”

Tuija Pehkonen

Tuija Pehkonen rakastaa uintia. © Sampo Korhonen / Otavamedia

Uintia, unta ja lepoa

”Lempilajini on uinti. Lämmittelin tämän nuoruuden lajini uudelleen pari vuotta sitten, enkä ole katunut hetkeäkään! Rauhoitun jo siitä, kun pääsen altaaseen. On ihanaa vain uida hiljaisuudessa ja tuijotella laatoituksia.

Nukun yöni hyvin silloin, kun asiat ovat hyvin. Iltaisin makaan piikkimatolla ja nappaan melatoniinin. Ne toimivat. Olen myös oppinut hyväksymään tämän piirteeni. Maailmani ei enää kaadu, vaikka yksi yö menisi vähemmillä unilla.”

Tuijan terveys petti 2013

”Terveyteni petti kun vedin itseni äärirajoille töiden kanssa vuonna 2013. Samaan aikaan elämässä tapahtui paljon: Erosin 10 vuoden parisuhteesta, isäni sairastui ja tein liikaa töitä.

Onneksi kokemuksista voi oppia. Opin kunnioittamaan jaksamiseni rajoja ja hyväksymään myös herkemmät puolet itsessäni.”

Tuija Pehkonen on leijonaemo

”Parasta minussa on lojaalisuuteni. Olen horoskooppimerkiltäni leijona ja leijonaemo olen myös luonteeltani. Pidän läheisistäni huolta, mutta odotan myös heiltä lojaalisuutta.

Rakkautta osoitan suurieleisesti. Olen suurien tunteiden ihminen. Kosketan, halaan, pussaan. Ja kailotan välillä suureen ääneen tunteitani.

Rakastan nautintoja. Elämän pienet luksushetket, kuten lasillinen samppanjaa tai hyvä brunssi tyttöystävien kesken ovat aina paikallaan.

Mottoni on: ”Ahkeruus palkitaan ja rehellisyys maan perii.” Nämä juontavat juurensa jo lapsuuteen.

Lue myös:  Tuija Pehkonen pitää viikoittaisesta uintitreenistä kiinni: ”Uimassa ei puhelin pirise, eikä meili laula”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X