Kirsi Alm-Siira ja Mervi Kallio paljastavat yllättäviä yksityiskohtia toisistaan – ”Hänellä on myös upea takapuoli”

Kirsi Alm ja Mervi Kallio luottavat toinen toisiinsa sataprosenttisesti. Näin yllättäviä asioita he paljastavat nyt toisistaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirsi Alm ja Mervi Kallio ystävystyivät aikuisina.

Kirsi Alm ja Mervi Kallio luottavat toinen toisiinsa sataprosenttisesti. Näin yllättäviä asioita he paljastavat nyt toisistaan.
Teksti:
Anneli Juutilainen

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira ja urheilutoimittaja Mervi Kallio tuntevat toisensa läpikotaisin. Näin he vastasivat ystävyyttään ja toisiaan käsitteleviin kysymyksiin tietämättä toistensa vastauksia ennakkoon.

Mitä luonteenpiirrettä ihailet erityisesti ystävässäsi?

Kirsi: ”Mervi on äärettömän sydämellinen ja empaattinen. Hänellä riittää aina aikaa kuunnella ja auttaa.”

Mervi: ”Kirsi on todella oikeudenmukainen ihminen. Kirsi ei koskaan laskelmoi tai luokittele ihmisiä. Kaikki ihmiset ovat hänelle samanarvoisia. Hän on usein heikoimman puolella.”

Mainitse yksi asia, missä ystäväsi on poikkeuksellisen taitava?

Kirsi: ”Mervi on sosiaalisesti lahjakkain ihminen, jonka tunnen.”

Mervi: ”Kirsillä on kyky oppia uutta todella nopeasti. Hän on periksi antamaton ja sinnikäs. Usein myös ihmettelen, miten ihmeessä Kirsi pitää kaikki langat käsissään. Kirsillä on aina monta rautaa tulessa, välillä asiat menevät päällekkäin ja silti kaikki aina hoituu. Välillä säädön kautta, mutta aina kaikki luvattu tulee tehdyksi.”

Mitä kadehdit hänessä/hänen elämässään?

Kirsi:Rakastan olla äiti, mutta välillä kadehdin Mervin ”aikuista vapautta”.”

Mervi: Meillä ei mieheni kanssa ole lapsia ja se on oma valintamme. Välillä, kun katson Kirsin ja hänen tyttäriensä menoa, mietin, miten onnekas hän on, kun hänellä on kaksi aivan ihanaa tytärtä, joiden kanssa touhuta.”

Jos saisit valita yhden ystäväsi ulkonäköön liittyvän asian itsellesi, mikä se olisi?

Kirsi: ”Hymy. Mervillä on todella kaunis suu, mutta hänen hymynsä valaisee koko ympäristön. Jalat pitää mainita myös. Saisinpa hänen takareitensä.”

Mervi: ”Ehdottomasti Kirsin iso hymy ja elämäniloa loistavat silmät. Hänellä on myös upea takapuoli.”

Milloin viimeksi olet nähnyt ystäväsi vihaisena?

Kirsi: ”Silloin kun olin viimeksi hänen autokyydissään. Myös Mervi on itseni lailla paras kuski liikenteessä.”

Mervi: ”En muista, milloin Kirsi olisi ollut vihainen. Surullinen tai pettynyt hän oli muuta viikko sitten, kun Kirsille tärkeä ihminen oli tuottanut hänelle pettymyksen.” 

Mitä tiedät ystäväsi pelkäävän yli kaiken?

Kirsi: ”Mervi ei pidä ötököistä tai käärmeistä, mutta hän ei pelkää asioita. Suurimmat pelot liittyvät hänellä tärkeiden ihmisten menettämiseen.”

Mervi: ”Kirsi ei varsinaisesti pelkää mitään. Suurin huoli tai pelko liittyy varmasti siihen, että jollekin hänen läheiselleen tapahtuisi jotain.”

Millaisissa tilanteissa hänellä menee hermot?

Kirsi: ”Liikenteen lisäksi Mervin hermot menevät, jos asiat eivät etene sujuvasti esimerkiksi asiakaspalvelutilanteessa. Tosin ystävällisenä ihmisenä hän ei välttämättä näytä, vaikka sisällä kiehuu.”

Mervi: ”Kirsi on rattinaisia. Tunteet kuumenevat, jos joku törttöilee liikenteessä. Kirsi on myös huono sietämään hitautta, sitä että asiat eivät etene. Suuttuessaan Kirsi ei raivoa, vaan menee hiljaiseksi ja kävelee pois paikalta. Jos asia on tärkeä, se selvitetään myöhemmin.”

Millainen olisi yhteinen unelmien lomamatkanne?

Kirsi: ”Se sisältäisi paljon urheilua, sopivasti hyvää ruokaa ja kohtuullisesti viiniä.”

Mervi: ”Yhteinen lomamatkamme suuntautuisi jonnekin lämpimään. Se sisältäisi paljon sporttia, hemmotteluhoitoja, hyvää ruokaa ja sopivasti juhlimista.”

Milloin viimeksi näit ystäväsi itkevän?

Kirsi: ”Viime viikolla. Puhuimme itselleni vaikeasta tilanteesta ja hän eläytyi siihen täysin. Olimme puhuneet asiasta paljon ja hän liikuttui puolestani.”

Mervi: ”Vaikka Kirsi on todella sydämellinen ja empaattinen ihminen, olen nähnyt hänen itkevän vain pari kertaa. Puhuimme muutama viikko sitten puhelimessa, Kirsille tärkeä ihminen oli loukannut häntä. Kuulin Kirsin äänen murtuvan. En tiedä, itkikö hän, mutta minut hän ainakin sai kyyneliin.”

Entä nauravan tikahtuakseen?

Kirsi: ”Viime viikolla eli samalla kertaa, kun hän itki. Huumorimme osuvat yksiin ja tiedän, millä saan hänet nauramaan.”

Mervi: ”Kirsi nauraa paljon ja osaa todellakin nauraa itselleen, se on yksi Kirsin ihanimmista ominaisuuksista. Viimeksi hän nauroi tikahtuakseen, kun hän kaatui sähköpyörällä naamalleen puuterilumeen ja upposi sinne lähes kokonaan.”

Mikä on ystäväsi bravuuri keittiössä?

Kirsi: ”Lohi-bowl.”

Mervi: ”Kirsi on taitava kokki ja hemmottelee läheisiään usein hyvällä ruualla. Hän ei noudata juurikaan reseptejä, vaan lisää ainesosia ruokiin fiiliksen mukaan.

Kirsi tokaisee usein kokatessaan, ja joskus myös muiden kokatessa, että ”lisätäänpäs tähän kokin erikoinen”. Mausteeksi voi tulla mitä vain. Viimeksi sain nauttia Kirsin tekemää herkkumunakasta.”

Entä pahin keittiömoka?

Kirsi: ”Mervi on kyllä keittiössä hyvä. Olen nähnyt hänen epäonnistuvan vain majoneesin teossa.”

Mervi: ”En ole nähnyt Kirsin epäonnistuvan keittiössä. Vaikka ruuanlaitossa jokin menisikin vikaan, jotenkin Kirsi onnistuu siinäkin kääntämään tappion voitoksi.”

Minkä biisin ystäväsi aina laulaa karaokessa?

Kirsi: ”Mervi on hyvä laulamaan. Karaokessa hän vetää suomipoppia.”

Mervi: ”Kirsillä ei ole vakiobiisiä. Biisi valikoituu aina fiiliksen mukaan. Kirsi on kokonaisvaltainen lavaesiintyjä, sillä laulun lisäksi hän usein viihdyttää ystäviään iloisella tanssilla.”

Mitä kotiaskaretta hän vihaa?

Kirsi: ”Sanoisin, että imurointi ei ole hänen juttunsa.”

Mervi: ”Kirsi on ahkera hääräämään kotona ja tekee itse kotityöt. En tiedä tarkkaan, mutta veikkaan, että imurointi ei ole Kirsin lempihommaa.”

Mihin ystävälläsi kuluu eniten rahaa?

Kirsi: ”Urheiluvälineisiin.”

Mervi: ”Kirsi käyttää paljon rahaa tyttöjensä harrastuksiin. Sen lisäksi eniten rahaa menee varmasti kasvovoiteisiin ja muihin kauneudenhoitotuotteisiin, niissä Kirsi ei pihistele. Kirsi ei ole muutenkaan pihi vaan todella antelias. Hän pitää aina myös huolen siitä, ettei ole kenellekään velkaa.”

Mikä on ystäväsi ärsyttävin piirre?

Kirsi: ”Se, että hänellä on aina aikaa kaikille. Joskus haluaisin itsekkäästi omia hänet.”

Mervi: ”Kirsin on vaikea vastaanottaa ja pyytää apua. Hän ei koskaan halua vaivata muita ja ajattelee liian usein, että pitää pärjätä yksin.”

Lue myös: Työtovereista sydänystävät – Kirsi Alm-Siira ja Mervi Kallio tukeutuvat toisiinsa niin arjessa kuin elämän haasteissakin: ”Olemme aina toistemme puolella”

Mikä on parasta ystävässäsi?

Kirsi: ”Luotan Merviin sataprosenttisesti. Voimme puhua kaikesta, eikä suhteessamme ole mitään asioita, mitä emme käsittele. Mervi tietää minusta kaiken.”

Mervi: ”Luotan Kirsiin 110-prosenttisesti. Puhumme ihan kaikesta ja kysyn isoissa päätöksissä aina Kirsin mielipidettä. Kirsi ei juoruile minulle muiden asioita ja tiedän, ettei hän puhu minun asioitani, joita hänelle luottamuksella kerron. Kirsi on minulle todella tärkeä ja rakas.” 

Lue myös: Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira opetteli eroon kateudesta: ”Vertasin itseäni muihin ja tunsin epävarmuutta”

Kirsi Alm-Siira
Vartalo­maalaukseensa uutisankkuri Kirsi Alm-Siira halusi iloa ja väriä kuvastamaan eteenpäin katsovaa elämänasennettaan ja positiivisuuttaan. ”En ole kiinnostunut menneisyydestä. Arvostan kokemusta, mutta hetkiä ei voi elää uudelleen. Kaikki, minkä voi tuntea ja kokea, on vielä edessä.” © Tommi Tuomi/Otavamedia
X