Lea Laven teki 60-vuotiaana poikkeuksellisen ratkaisun, jota kaikki kollegat eivät voi käsittää – ”Halusin elää omaa elämääni”

Kun laulaja Lea Laven jäi eläkkeelle, jotkut kollegat pitivät sitä häpeällisenä. Lea on kuitenkin kulkenut aina omia polkujaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lea Laven Naantalissa

Kun laulaja Lea Laven jäi eläkkeelle, jotkut kollegat pitivät sitä häpeällisenä. Lea on kuitenkin kulkenut aina omia polkujaan.
Teksti:
Kimmo Rantanen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Laulaja Lea Laven, 75, kaatui heinäkuussa kivikasaan leikkiessään ulkona koiransa kanssa, ja oikea käsivarsi murtui rytäkässä kolmesta kohtaa. Onneksi Lea sai nopeasti apua ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Käsi oli tarkoitus leikata, mutta lopulta lääkäri totesi, että on parempi antaa ajan parantaa ja käden luiden luutua omaan tahtiinsa. Se on tarkoittanut sitä, että Lea on kulkenut koko loppukesän ja alkusyksyn käsi paketissa.

Elämä yksikätisenä ei ole ollut helppoa, mutta kipuja kädessä ei onneksi enää ole.

”Saattaa kestää aika kauan, että käsi tulee kuntoon. Laulamaan pystyn, mutta pukeminen on yhdellä kädellä hankalaa, kuten moni muukin asia, kun on tottunut käyttämään molempia käsiään. Voileivän tekeminenkin on vaikeaa”, Lea kertoo.

Tällä hetkellä käsi on jo parempi, ja Lea pystyy viimein ajamaan autoakin. Hän ei kuitenkaan edelleenkään pysty nostamaan oikeaa kättään kovin ylös.

Pelkoja tapaturma ei Leassa aiheuttanut, mutta hän on tullut varovaisemmaksi. Päivittäisiä koiralenkkejä Lea jatkoi heti, kun käsi oli siinä kunnossa, että pystyi lähtemään ulos.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X