Toimittaja Raija Pelli sai Poliisi-TV:n aikana henkivartijat – ”Taloni yritettiin räjäyttää”

Uudessa Petolliset-sarjassa mukana oleva Poliisi-TV-ohjelmasta aikanaan koko kansalle tutuksi tullut toimittaja Raija Pelli ymmärtää ohjelman saaman suosion.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pohjanmaalta kotoisin oleva toimittaja Raija Pelli ei lopettanut Poliisi-TV:n tekemistä, vaikka meno oli ympärillä uhkaavaakin. ”Jos olisin lopettanut ja lähtenyt vapisemaan, niin sehän olisi ollut aivan väärä merkki rosvoille.”

Uudessa Petolliset-sarjassa mukana oleva Poliisi-TV-ohjelmasta aikanaan koko kansalle tutuksi tullut toimittaja Raija Pelli ymmärtää ohjelman saaman suosion.
Teksti:
Linda Martikainen

”Vaikka se on leikkimielistä peliä, niin siinä mennään aika jännillä alueilla. Se tuntuu kiinnostavan”, Raija Pelli tuumi Profoot Helsinki -tilaisuudessa Kampissa Helsingissä.

Pelli kirjoittaa parhaillaan myös kirjaa, jonka aiheen hän jätti toistaiseksi vielä paljastamatta.

Suomen rikoksista kertoneen ajankohtaisen rikosmakasiiniohjelma Poliisi-TV:n tarinat eivät enää kummittele Pellin mielessä, mutta tietyt mysteerit, pimeät henkirikokset, herätetään välillä yhä henkiin.

”Silloin kaivetaan minutkin naftaliinista, kun halutaan tietää, mitä joku silloin sanoi ja missä mentiin.”

Raija Pelli tarvitsi henkivartijat

Ohjelman alussa Raija Pelli ei tarvinnut itselleen suojelua, mutta lopulta hän tarvitsi myös henkivartijoita.

”Kyllä minulla oli sitten, kun se äityi sellaiseksi, että uhkaa tuli sieltä, täältä ja tuolta. Ja varsinkin siinä vaiheessa, kun taloni yritettiin räjäyttää.”

Vuonna 1996 Ylöjärven asuntomessualueella sijainnut talo oli vasta rakenteilla oleva ja säästyi väärin kytketyn räjähteen vuoksi. Talo oli viittä vaille valmis, mutta räjähdyksessä meni vain alakerran sauna, pesutilat ja takkahuone.

”He olivat kytkeneet aniitin väärin. Jos se olisi räjähtänyt, kaikki olisi mennyt ja vierestäkin taloja. Asuimme silloin muualla Ylöjärvellä ja muistan, kun sain poliisin soiton.”

Tekijät saatiin kiinni ja Pellille hankittiin henkivartijat. Pellin poika oli tuolloin vuoden ikäinen ja tytär seitsemän.

”Oli pakko liikkua, en voinut jättää elämääni elämättä. Turvasuojaus henkilötasolla helpotti elämää.”

Mitä kuuluu muille?

Laulaja Virpi Kätkä muutti Jane-tyttärensä kanssa Helsinkiin ja aloitti teologian opiskelun Helsingin yliopistossa. ”Otin aika kovan tahdin, että valmistuisin viidessä vuodessa. Olen jotenkin hirveän innoissani tästä. Olen nyt vasta tähän alaan valmis.”
Laulaja Virpi Kätkä muutti Jane-tyttärensä kanssa Helsinkiin ja aloitti teologian opiskelun Helsingin yliopistossa. ”Otin aika kovan tahdin, että valmistuisin viidessä vuodessa. Olen jotenkin hirveän innoissani tästä. Olen nyt vasta tähän alaan valmis.” © Tiia Ahjotuli
Näyttelijä Sanna Saarijärven Fanny-tytär juoksee kilpaa ihan kuten äitinsäkin aikoinaan. ”Urheilussa heillä on ihan mahtava kaveriporukka! Minullakin on jäljellä vielä kavereita omilta urheiluajoilta”, Saarijärvi kertoi.
Näyttelijä Sanna Saarijärven Fanny-tytär juoksee kilpaa ihan kuten äitinsäkin aikoinaan. ”Urheilussa heillä on ihan mahtava kaveriporukka! Minullakin on jäljellä vielä kavereita omilta urheiluajoilta”, Saarijärvi kertoi. © Tiia Ahjotuli
Ex-malli ja yrittäjä Birgitta ”Bisse” Öunap viihtyi kesällä ystävien mökeillä, jossa varsinkin keittiöhommat ovat Öunapin mieleen. ”Olen aika kova kokkaamaan. Tungen välillä ehkä vähän riehakkastikin keittiöön!”
Ex-malli ja yrittäjä Birgitta ”Bisse” Öunap viihtyi kesällä ystävien mökeillä, jossa varsinkin keittiöhommat ovat Öunapin mieleen. ”Olen aika kova kokkaamaan. Tungen välillä ehkä vähän riehakkastikin keittiöön!” © Tiia Ahjotuli
Pariisissa kolme kuukautta ollut puku­suunnittelija Riikka Ikä­heimo on saanut jo tilauksia Linnan juhliin. ”Sovitukset alkavat kohta. Minulla aukeaa myös Kämp Galleriaan pop up -liike”, Ikäheimo kertoi.

Pariisissa kolme kuukautta ollut puku­suunnittelija Riikka Ikä­heimo on saanut jo tilauksia Linnan juhliin. ”Sovitukset alkavat kohta. Minulla aukeaa myös Kämp Galleriaan pop up -liike”, Ikäheimo kertoi. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimo kannustavasta lapsuudestaan: ”Ajatuksiani ei koskaan tyrmätty – Kuulen yhä mielessäni: yritä, pystyt, jos haluat”

Näyttelijä Maria Kuusiluomalla on edessään kiireinen syksy, sillä marraskuussa ensi-iltaan tulee Juhlat-näytelmä.
Näyttelijä Maria Kuusiluomalla on edessään kiireinen syksy, sillä marraskuussa ensi-iltaan tulee Juhlat-näytelmä. © Tiia Ahjotuli
Juontaja Jukka Laaksonen harmitteli taannoista Alfa-TV:n konkurssia, joka vei monta hyvää juttua. ”Tykkäsin tehdä talk show -meininkiä. Toivottavasti saisin jatkaa sitä jossain”, Laaksonen totesi.
Juontaja Jukka Laaksonen harmitteli taannoista Alfa-TV:n konkurssia, joka vei monta hyvää juttua. ”Tykkäsin tehdä talk show -meininkiä. Toivottavasti saisin jatkaa sitä jossain”, Laaksonen totesi. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Jukka Laaksonen otti rohkean askeleen hypätessään viihdealalle: ”Halusin tehdä, enkä jäädä jossittelemaan”

X