Toiset 24 yötä jouluun tarjoaa joulukalenterin dekkaritarinoiden muodossa – Novellit sinkoilevat Helsingin luksuskortteleista Lapin perukoille

Aikuisten joulukalenterissa on mukana niin lempeää rosvoilua kuin kauhunkin elementtejä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toiset 24 yötä jouluun on toinen dekkarijoulukalenteri Tammelta.

Aikuisten joulukalenterissa on mukana niin lempeää rosvoilua kuin kauhunkin elementtejä.
Teksti:
Liina Putkonen

Miksi kiinnosti?

Rakastan joulua, pidän dekkareista ja joulukalenteritkin ovat ihania. Siksi 24 luukkuun eli tarinaan jaettu novellikokoelma Toiset 24 yötä jouluun oli luettava.

Myös kirjoittajakaarti houkutteli, sillä mukana oli mainio kattaus monenlaisia, erittäin päteviä kirjailijoita.

Oman tarinansa kirjaan ovat kirjoittaneet muun muassa Virpi Hämeen-Anttila, Silja-Elisa Laitonen, Leena Lehtolainen, Tuire Malmstedt, Tiina Raevaara, Satu Rämö, Miina Supinen ja Arttu Tuominen. Jouluaatolle on päässyt tarinaa iskemään tv:stäkin tutun Koskisen isä Seppo Jokinen.

Mies jähmettyi kauhusta. Pesuhuoneen täytti hehkuva­silmäinen hahmo, jonka mustat raajat kurottivat kohti miestä. Martin suusta pääsi epäselvä soperrus. Häikäisy – Tiina Raevaara

Mitä pidin?

Oli hauskaa, että novellit sinkoilivat Helsingin luksuskortteleista Lapin perukoille ja kummituksista kamaliin talous­rikoksiin. Joulunaika voi olla todella hurjaa, kun se annetaan materiaaliksi dekkaristien käsiin.

Huumoriakin onneksi löytyi, kun sukellettiin esimerkiksi fiinin ravintolan keittiön keksimysteeriin.

Pidin myös siitä, että jokaisesta kirjailijasta oli esittely kirjan lopussa. Oli mukava tutustua nimeä paremmin tarinoiden tekijöihin.

Sellainen tuli mieleen, että jos mainio kirjaidea toteutetaan ensi vuonnakin, olisi hauskaa, jos jokainen kirjoittaja antaisi seuraavalle novellin siemeneksi vaikkapa alkukappaleen tai esimerkiksi viisi sanaa, joiden pitää löytyä tekstistä. Näin tarinoiden välille tulisi kiinnostava jatkumo.

Arvio: ****

Kirja sai minut…

Suunnittelemaan jouluun mukavia dekkarinlukuhetkiä, sillä novellit toimivat makoisina alkupaloina. Niiden jälkeen haluaa siirtyä itse ateriaan.

Lue myös: Syksyn kirjat omiin lukuhetkiin ja lahjaksi – Poimi Seuran vinkkilistalta kiinnostavimmat uutuudet!

Lue myös: Anneli Kanto uudesta Saalistetut-dekkaristaan – ”Romaanissa halusin käsitellä sitä, miten pitkät jäljet vakava henkirikos jättää”

X