Kirja-arvio: Unoh­det­tu­jen unel­mien kir­jas­to on romanttinen romaani, joka vie salaisuuksien täytteiseen pikkukaupunkiin

Jos alkukesän romantiikkasadosta voi päätellä jotain, niin aina kannattaa vaihtaa maisemaa. Uudessa ympäristössä alkaa tapahtua kummia. Lue tuottaja Marja Aallon kirja-arvio!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Liina Putkosen Unohdettujen unelmien kirjasto -romaani vie maalaisromantiikan pyörteisiin.

Jos alkukesän romantiikkasadosta voi päätellä jotain, niin aina kannattaa vaihtaa maisemaa. Uudessa ympäristössä alkaa tapahtua kummia. Lue tuottaja Marja Aallon kirja-arvio!
Teksti: Marja Aalto

Liina Putkosen Unoh­det­tu­jen unel­mien kir­jas­to (Tammi) ilmestyi kesäkuussa 2023.

Miksi kiinnosti?

”On aina ilo, kun joku omasta toimituksesta saa aikaan kirjan. Seuran tuottaja Liina Putkonen tunnetaan dekkaristina, mutta nyt hän näyttää kyntensä viihteen moniosaajana. Uusin teos on huumorin kuorruttamaa romantiikkaa. Tosin tämänkin romaanin ytimessä on koukuttava, jännittävä juoni.”

Mitä pidin?

”Tarinan päähenkilö Aina Varjoranta on lamaantunut äitinsä kuolemasta. Aikansa sur­tuaan hän päättää vaihtaa maisemaa ja aloittaa jotain uutta elämässä. Sattuman oikusta hän lähtee kyläkirjaston hoitajaksi vieraalle paikkakunnalle.

Hetkessä hän löytää itsensä kylän kuohuvasta ihmissuhdesopasta, josta ei puutu romantiikkaa muttei myöskään vihanpitoa – eikä salaisuuksia.

Yksi suuri salaisuus on hänen oma taustansa. Äiti kun jätti todella paljon kertomatta, ja nyt äidin mysteeri aukenee johtolankoina hänen eteensä. Pian Aina huomaa, ettei vieras paikkakunta olekaan vieras.

Suomen suvi hehkuu kauniina, tunteet kuumina ja kaiken ytimessä on vanha kirjasto.”

Arvio: ****

Unoh­det­tu­jen unel­mien kir­jas­to -teos sai minut…

”…muistelemaan lapsuuden kyläkirjastoa.

Muistan kansakoulun ullakolle johtavat narisevat puuportaat ja lämpimän, vanhojen kirjojen tuoksun, joka tulvahti vastaan, kun avasi oven. Kirjahyllyt olivat oikea aarreaitta. Niiden uumenista tuntui aina löytyvän jotain uutta.

Mindfulnessissa käsketään joskus kuvittelemaan itselle paikka, jossa on hyvä ja seesteinen, turvallinen olo. Minulle se paikka on vanha kyläkirjasto.”

”Ainaa auttanut psykologi oli ehdottanut, että hän tarttuisi johonkin uuteen, konkreettiseen tekemiseen, jotta pääsisi irti lamauttavasta surusta, joka oli pitänyt häntä vuoden päivät vankinaan äidin kodissa.”

Lue myös: Kokosimme kirjavinkit kesälomalaiselle – Nappaa tärpit toiminnannälkäisille!

Seuran kirjavinkit tarjoavat helpon lähdön lomalukemiseen.

Seuran kirjavinkit tarjoavat helpon lähdön lomalukemiseen. © iStock

X