Kokosimme kirjavinkit kesälomalaiselle – Nappaa tärpit toiminnannälkäisille!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Seuran kirjavinkit tarjoavat helpon lähdön lomalukemiseen.
Seuran kirjavinkit tarjoavat helpon lähdön lomalukemiseen. © iStock
Kävimme läpi kustantajien vinkkilistat ja kyselimme lukutoukilta, mitkä ovat kesän kiinnostavimmat kirjat, joihin sukeltaa kuin vilvoittavaan veteen hellepäivänä.

Kesälomalla on aikaa rentoutua lukemalla. Jos et ole ehtinyt ajattelemaan, mihin kirjaan tarttuisit, Seuran kirjavinkit opastavat alkuun. Kokosimme suosituslistalle teoksia, jotka kutkuttavat ihanasti toimintaa kaipaavaa lukijaa.

Kirjavinkit, joissa on toimintaa:

Hildur

© Wsoy

© Wsoy

Kirjoittaja: Satu Rämö

Kustantaja: WSOY

Hildur aloittaa Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan. Lapsuudessaan traumatisoitunut rikosetsivä ja kadonneiden lasten yksikön päällikkö Hildur Rúnarsdóttir taistelee omaa ahdistustaan vastaan surffaamalla Atlantin kylmissä vesissä. Hildurin työpariksi saapuu suomalainen poliisiharjoittelija Jakob Johanson, joka on lähtenyt Islantiin pakoon omaa hankalaa elämäntilannettaan. Kuvankauniilla vuonoilla on varjonsa, ja poliisit ovat pian keskellä omituista rikosvyyhtiä.

Kivipuiston tyttö

© Gummerus

© Gummerus

Kirjoittaja: Nilla Kjellsdotter

Kustantaja: Gummerus

Suomentaja: Anna Heroja

Murhia Pohjanmaalla -sarjan aloitusosasta käytiin kova kisa Ruotsin kustantamojen kesken. Teini-ikäinen tyttö löytyy lumipyryssä maantien laidalta pahasti kylmettyneenä. Ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi, eikä tyttö kykene puhumaan. Vaasan poliisin etsivä Mija Wadö käy säännöllisesti tytön luona psykiatrisella osastolla, tuloksetta. Sitten Mija saa eteensä toisen arvoituksen, diabetestutkijan murhan, johon ei löydy johtolangan johtolankaa.

Sinun varjossasi

© Wsoy

© Wsoy

Kirjoittaja: Martta Kaukonen

Kustantaja: WSOY

Varsin ajankohtainen dekkari, joka kertoo, miten pieni aktivistiryhmä julistaa, ettei naisten ahdistelusta saa enää vaieta. Mutta mikä hinta on oikeuden toteutumisella? Voivatko ryhmäläiset luottaa toisiinsa? Ajaako heitä oikeudenmukaisuuden jano vai kostonhimo? Kirjoittajan esikoistrillerin Terapiassa käännösoikeudet on myyty kahteentoista maahan.

Suonsilmä

Kirjoittaja: Liza Marklund

Kustantaja: Otava

Suomentaja: Antti Autio

Napapiiri-sarjan toinen osa huokuu pohjoisen melankoliaa. Yli 30 vuotta sitten poliisipäällikkö Wiking Stormbergin vaimo Helena katosi Kallmyrenin suohon. Nyt hänen poikansa Markus saa kirjeen, jossa varoitetaan vaarasta. Allekirjoituksena on Helenan keisarinleikkausarpea muistuttava tähti – tapa, jolla vaimo allekirjoitti kirjeet miehelleen. Wikingin on saatava viimein vastauksia. Mitä hänen ja Helenan menneisyydessä todella tapahtui?

Vyöry

© Tammi

© Tammi

Kirjoittaja: Saija Kuusela

Kustantaja: Tammi

Vyöry jatkaa Nea Guttorm -sarjaa Norjan Trondheimin huikeissa maisemissa. Ylikonstaapeli Nea Guttorm luuli jo jättäneensä taakseen Trondheimin ja poliisiuran vaikeat alkuvuodet. Kohtalo kuitenkin päättää toisin, kun työtoverin poika Finn katoaa ja Nean on palattava kaupunkiin. Pian löytyy ruumis. Sitten toinen.

Lue myös: Kesän 2020 kirjavinkit – Näitä saat vielä kirjastoista!

 

X