Prinsessa Catherinea arvosteltiin aikoinaan perheensä keskiluokkaisuudesta − Anna-lehti paljastaa Middletonien todellisen luonteen

Prinsessa Catherinen tausta ei ole niin keskiluokkainen kuin brittimedia antoi ymmärtää suhteen prinssi Williamiin paljastuttua.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Prinsessa Catherine haluaa jälkikasvulleen samanlaisen idyllisen lapsuuden, millainen hänellä itselläänkin oli.

Prinsessa Catherinen tausta ei ole niin keskiluokkainen kuin brittimedia antoi ymmärtää suhteen prinssi Williamiin paljastuttua.
Teksti:
Anni Niittylahti

Anna-lehti kertoo jutussaan, millainen prinssi Williamin puolison Catherinen lapsuudenperhe oikeasti on.

Ennen naimisiinmenoa Walesin prinsessa tunnettiin nimellä Catherine ’Kate’ Middleton. Catherinen vanhemmat ovat Michael ja Carole Middleton, joilla on Katen lisäksi kaksi muuta lasta: Pippa ja James.

Catherinen ja Williamin seurustelun tullessa aikoinaan julki, Catherinen keskiluokkaisuus nousi pilkan ja arvostelun kohteeksi luokkatietoisessa Britanniassa.

Keskiluokkainen tausta ei kuitenkaan täysin pidä paikkansa, sillä Michaelin isoäiti oli aikoinaan seurapiireissä viihtyvä aristokraatti. Tämän takia Middletonien perheellä on vanhaa rahaa.

Vanhemmat toivoivat lapsilleen menestystä, minkä takia Catherine, Pippa ja James ovat käyneet maan parhaat koulut ja sisäoppilaitokset.

Catherinen vanhemmat
Carole ja Michael Middletonille lasten menestyminen on aina ollut tärkeää. © LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STEFAN ROUSSEAU / POOL , AFP

Lue myös: Anna-lehti: Walesin prinsessa Catherine arvostaa äitiyttä Dianan tapaan – Tuntuu raskaalta säteillä gaaloissa, kun haluaisi peitellä pienokaisensa

Prinssi William halusi ottaa mallia Catherinen vanhemmista

Prinsessa Catherine kertoi muutama vuosi sitten Happy Mum Happy Baby -podcastissa hänen vanhempiensa omistautuneen täysin lapsilleen.

”Itse vanhempana arvostan nyt todella paljon sitä, kuinka he uhrautuivat hyväksemme ja jaksoivat ilta illan jälkeen tulla kan­nustamaan meitä urheilukenttien laidalle.”

Anna-lehden mukaan Middletonin perheen tärkeitä arvoja ovat arvostus, ystävällisyys ja vilpittömyys.

Prinssi William koki ensimmäistä kertaa vakautta ja jatkuvuutta alkaessaan seurustelemaan Katen kanssa ja tutustuttuaan tämän lapsuudenperheeseen.

”Juuri sitä William oli haikaillut aina siitä asti, kun hänen vanhem­pansa erosivat”, kertoo elämäkertoja kirjoittava Andrew Morton Marie Claire -lehden siteeraamassa dokumentissa.

William arvosti Michaelin ja Carolen tapaa kasvattaa lapsia ja halusi ottaa heistä mallia vanhempana.

”William ei rakastunut vain Kateen vaan hänen koko perheeseensä”, Morton sanoo.

Tämän takia edesmenneelle kuningatar Elisabetille oli tärkeää tuoda Middletonit tiiviisti kuningasperheen yhteyteen.

herttuatar Catherine
Prinsessa Catherine sädehti kullanhohtoisessa asussa syyskuussa 2021 saapuessaan prinssi Williamin kanssa uusimman Bond-elokuvan ensi-iltaan Lontoon Royal Albert Halliin. © Doug Peters / Alamy / Alamy / MVPhotos

Lue myös: Herttuatar Catherinen elämäntarina on kuin sadusta – Nuori Kate Middleton tuskin arvasi, millainen tulevaisuus häntä odotti

X