Anna-lehti: Prinsessa Mary säilyttää suosionsa kohuista huolimatta – ”Odotan, että saan vanheta yhdessä oman Frederikini kanssa”

Kruununprinsessa Mary on Tanskan suosituimpia kuninkaallisia, josta tanskalaiset uskovat saavansa vielä erinomaisen kuningattaren.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kruununprinssi Frederik tapasi Mary Donaldsonin tämän kotimaassa Australiassa Sydneyn olympialaisten aikaan.

Kruununprinsessa Mary on Tanskan suosituimpia kuninkaallisia, josta tanskalaiset uskovat saavansa vielä erinomaisen kuningattaren.
Teksti:
Seura

Prinsessa Mary on ollut suosittu kuninkaallinen uudessa kotimaassaan Tanskassa siitä asti, kun hänet vihittiin kruununprinssi Frederikin kanssa vuonna 2004.

Vaikka Tanskassakin on ajoittain pohdittu monarkian tulevaisuutta, Mary tullaan vielä näkemään kuningattarena miehensä rinnalla, sillä leppoisana pidetty kuningashuone on edelleen hyvin suosittu, arvioi Anna-lehti.

Viime syksynä Tanskan hovin yhtenäisyys tosin sai pahan särön, joka liittyy myös kansan suosimaan kruununprinsessaan.

Mary tuli Tanskaan ja hurmasi molemmat prinssit?

Ensin kuningatar Margareeta ilmoitti yllättäen poistavansa prinssi- ja prinsessa-tittelit nuoremman poikansa Joachimin lapsilta. Ilmoitus järkytti koko Joachimin perhettä. Prinsessa Mary kommentoi julkisuudessa, että vaikea ja satuttavakin päätös oli kuitenkin oikea.

Tittelikohua seurasi espanjalaislehden julkaisema mehukas juoru, jonka mukaan prinssi Joachim olisi jo vuosia ollut rakastunut kälyynsä Maryyn. Tämän kerrotaan viilentäneen paitsi veljesten myös heidän vaimojensa välit.

Tilannetta ei helpota se, että Joachimin toinen vaimo Marie muistuttaa prinsessa Marya nimeä ja ulkonäköä myöten.

Prinsessa Mary on ollut kuningattaren lemmikki alusta asti

Kruununprinssi Frederik tapasi Mary Donaldsonin tämän kotimaassa Australiassa Sydneyn olympialaisten aikaan. Seurustelu jatkui pari vuotta etäsuhteena ja pysyi salassakin toista vuotta. Mary muutti Tanskaan vuonna 2002 ja vaihtoi kansalaisuutensa, kielensä ja uskontonsa.

”Muistan sen lämmön ja rakkauden, jolla tanskalaiset ottivat minut vastaan. Oloni oli turvallinen, rakastettu ja hyväksytty”, Mary muisteli viime vuonna 50-vuotispäivänsä kunniaksi Tanskan televisiolle antamassaan haastattelussa.

Lue myös: Mary 50 vuotta – voin olla vain oma itseni: Tällainen on Tanskan kruununprinsessan satumainen tarina

Kruununprinsessa voitti sydämet nopeasti puolelleen paitsi kansan keskuudessa myös hovissa. Kun kuningatar Margareeta piti Marylle häissä puheen, hän sanoi: ”Sinä herätät luottamusta. Saat Tanskan kukkimaan.”

Anna-lehden mukaan kruununprinsessan suosio perustuu toisaalta tyyneyteen ja tyylikkyyteen, toisaalta moderniin mutkattomuuteen. Hän on hienostunut ja hiukan etäinen, mutta samalla vilpitön ja reilu. Valtaosa tanskalaisista luottaakin siihen, että Marysta tulee erinomainen kuningatar.

Tanskan television haastattelussa kruununprinsessa sanoi voivansa olla vaativassa tehtävässään vain oma itsensä. Ikä on tuonut olemukseen lisää itseluottamusta ja rohkeutta, ja avioliitto kruununprinssin kanssa on ilmeisen onnellinen.

”Elämä on ihanaa. Odotan lastemme aikuistumista. Odotan sitä, että saan vanheta yhdessä oman Frederikini kanssa”, Mary sanoi televisiohaastattelussa.

Lue myös: Palautetaanko Britannian kruununjalokivet? Erityisesti tämä yksi hovin arvokkaimmista jalokivistä herättää kaunaa entisissä siirtomaissa

Charles ja Camilla kruunataan 6. toukokuuta 2023.

Charles ja Camilla kruunataan 6. toukokuuta 2023. © Chris Jackson / PA Images / MVPhotos / Royal Collection Trust / His Majesty King Charles III 2023

X