Uusi Diana-dokumentti tuo julkisuuteen kotivideoita ja ainutlaatuisia valokuvia kansan rakastamasta prinsessasta

Ava näyttää tuoreen prinsessa Dianan kuolinpäivänä brittidokumentin Diana (2021), jossa kerrataan sydänten prinsessan elämänkäänteitä. 36-vuotiaana kuollut Diana olisi täyttänyt tänä vuonna 60.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Walesin prinsessa Diana (Diana Frances, o.s. Spencer), syntyi 1. heinäkuuta 1961 Sandringhamissa, Britanniassa.

Ava näyttää tuoreen prinsessa Dianan kuolinpäivänä brittidokumentin Diana (2021), jossa kerrataan sydänten prinsessan elämänkäänteitä. 36-vuotiaana kuollut Diana olisi täyttänyt tänä vuonna 60.
Teksti: Elina Kirssi

Diana-dokumentissa nähdään ainutlaatuiseksi mainostettuja kotivideoita ja valokuvia, lisäksi ääneen pääsevät muun muassa serkku Diana MacFarlane ja ystävä Richard Kay. Dokumentissa ollaankin Dianan puolella.

Tarina on moneen kertaan kuultu, joten tosifaneille dokumentti tarjoaa lähinnä uusia tiedonhippusia esimerkiksi viimeisestä puhelusta. Koskettavinta antia on videomateriaali Dianan vierailuista tavallisten ihmisten koteihin ja aids-potilaiden luo. Hetkistä välittyy aitous. Diana muutti mutkattomalla läsnäolollaan ja kiinnostuksella muita ihmisiä kohtaan brittihovia – mutta myös kaikkien maailman kuninkaallisten elämää.

Jos haluaa olla ajassa mukana, on mentävä kansan luo. Henkilökohtaisessa elämässään Diana painiskeli avioeron jälkeen saman ongelman kanssa kuin hovista lähtenyt poikansa prinssi Harry: halutako täysin yksityisen elämän vai jatkaako julkista elämäänsä.

Diana, ti 31.8. klo 22.00, Ava

Lue myös: Prinsessa Diana olisi nyt 60-vuotias – Lasten ikävä ei hellitä koskaan: ”Joka päivä toivomme, että hän olisi yhä luonamme.”

Äitinä Diana oli määrätietoinen, hellä — ja hauska. Erityisen paljon Diana kantoi huolta prinssi Harrystä, jonka elämästä tulisi hyvin erilainen kuin hallitsijaksi kasvatettavan Williamin taipaleesta. Hän pyrki aina huomioimaan molemmat. William on tässä 12-vuotias, Harry 10. © MvPhotos

X