Korona vei suomalaisilta estot: Isä viuhahti ja some innostui – Rehtori Twitterissä: ”Vois laittaa housut jalkaan”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Etätuntien pitäminen on erilaista arkea opettajillekin. Hilpeitä hetkiä syntyy, kun osa elää kotona omaa elämäänsä ja osa tekee töitä kuvayhteyden kera.
Etätuntien pitäminen on erilaista arkea opettajillekin. Hilpeitä hetkiä syntyy, kun osa elää kotona omaa elämäänsä ja osa tekee töitä kuvayhteyden kera. © iStock
Suomalaisissa kouluissa on siirrytty etäopetukseen, ja siitä seuraa hykerryttäviä sattumuksia. Pikkolan koulun etäopetustilanteessa yksi opettajista oli todistanut kalsareillaan hipsivän isän viuhahdusta.

Pikkolan koulun rehtori, Marianne Liimatainen, hallitsee myönteisen viestinnän silloin, kun joka tuutti on täynnä ikäviä koronauutisia. Kun isä viuhahti ja tieto alushoususillaan vilahtaneesta hahmosta kantautui hänen korviinsa, hän antoi sosiaalisen median laulaa.

”Hei, meidän koulun oppilaiden isät! Henkilökunnalta tuli toive, että vois laittaa housut jalkaan, kun viuhahdatte taustalla. <3 Yksi kalsari-iskä syöpynyt verkkokalvoille.”

Tilannetta ei ole vielä puitu virtuaalisessa opettajanhuoneessa. Ensimmäinen palaveri on vasta loppuviikosta. Liimatainen kuitenkin vakuuttaa, että kukaan ei oikeasti loukkaantunut, eikä asiaa oikeasti puida henkilöstön kanssa.

”Sain tästä tiedon apulaisrehtorilta, että nyt on iskä vilahtanut black horseissa. Kukaan ei kuitenkaan oikeasti loukkaantunut. Yritin vähän keventää tunnelmaa, ettei ilmapiiri käy liian raskaaksi.”

Kun isä viuhahti – Äideille nousi huoli omista puolisoistaan

Kun yläkoululaisten äidit näkivät Marianne Liimataisen viestin, heräsi huoli oman puolison housuista.

”Meidän koulun äidit laittaa tsekkiviestejä, että omalla miehellä on housut jalassa. Ihan parasta!” Liimatainen kertoo seuraavassa Twitter-viestissään.

Etäopetus on lähtenyt hyvin käyntiin

Etäopetus on lähtenyt hyvin käyntiin 665 oppilaan Pikkolassa, Kangasalla. Viuhahduskin oli ainoastaan hauska väliepisodi.

Kangasalan toisen yläkoulun, Pitkäjärven, oppilaita oli jo karanteenissa, koska 90 oppilasta oli altistunut rippitapaamisessa koronalle.

Pikkolassa oli siis jo osattu varautua ennakkoon alkavaan etäopetukseen, koska koulujen oppilaat ovat keskenään tekemisissä.

”Viime viikon keskiviikosta perjantaihin kaupungin tutor-opettajat ovat jakaneet resursseja ja valmistelleet etäopetukseen siirtymistä. Tietotekniikan opettajat valmistelivat siirtymistä teknisesti. Etäopetus aloitettiin jo viime viikon torstaina.”

Tämän viikon alusta täyteen etäopetukseen siirtyminen sujui jo jouhevasti. Kaikki 70 opettajaa ja 10 ohjaajaa ovat säilyneet terveinä, joten opetus pyörii täydellä teholla.

”Olemme toki suunnitelleet jo, kuka ottaa koppia mistäkin ryhmästä, jos joku sairastuu.”

Wilma on ylikuormittunut ja välillä ohjelmia käynnistellään uudestaan

Etäopetus on sujunut poikkeuksellisen sujuvasti. Kukaan ei ole jättänyt kirjojaan kotiin, ja ohjelmistot näyttäisivät kestävän täyden opetusohjelman mukaista kuormitusta.

”Wilma-järjestelmä kaatuu välillä ja ohjelmistoja joudutaan käynnistämään joskus uudestaan. Mitään isoja ongelmia ei ole ollut.”

Koulu on myös kartoittanut perheiden tarpeet laitteiden osalta, eikä kukaan jää opetuksesta ulkopuolelle, vaikka perheessä ei olisikaan tietokonetta.

”Tämä tilanne on luonut hienoa yhteishenkeä. Olen hirveän ylpeä henkilökunnastani ja koulun oppilaista ja huoltajista. Yhdessä tästä selvitään.”

Lue myös: Koronavirusepidemia vesitti myös oppilaiden opintomatkat ulkomaille – Kerätyt varat nyt vaarassa hävitä

X