”Juhliva kansa unohtaa sellaisen pikkuseikan, että eläkkeelle pääseekin jatkossa sitten vasta 5–8 vuotta myöhemmin”, pakinoi Koikkalainen

”Venäjän kuningastien katkeaminen pudotti hurraavan kansan keskelle katkeraa arkea. Sangen vaatimattomista eläkkeistä pääsee jatkossa nauttimaan entistä harvempi entistä myöhemmin”, kirjoittaa Koikkalainen Seuran pakinassaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Venäjän kuningastien katkeaminen pudotti hurraavan kansan keskelle katkeraa arkea. Sangen vaatimattomista eläkkeistä pääsee jatkossa nauttimaan entistä harvempi entistä myöhemmin", kirjoittaa Koikkalainen Seuran pakinassaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Koikkalainen

Surullisesti lerpallaan ovat perunanvarret, mutta Suomen kesä on kaunis. Länsirannikon armoton kuivuus nitistää kasvun olemattomiin. Vettä huutavat kaikki, perunat, sipulit, marjapensaat, omenapuut, sienirihmastot. Kaivotkin kumajavat tyhjyyttään.

Tätä menoa ei syksy lupaa hyvää. Ei ainakaan viljelijöille. Muista ei olekaan väliä. Heille sateista olisi haittaa vain harmittomille huveille.

Myrskyä on luvassa vain sinisille. Mielipidekyselyt taas tarjoavat paranevia näkymiä niille perussuomalaisille, jotka jäivät runsas vuosi sitten Jussi Halla-ahon helmoihin. Sinisten kannatusprosentti pysyy sitkeästi vaivaisen yhden tuntumassa, mutta kevään 2019 eduskuntavaalit alkavat olla piinaavan lähellä. Niitä ennen nähdään surkeita näytelmiä, kun tuhlaajapojat yrittävät palata lakki kourassa takaisin kotiin.

Kummasti ihminen nöyrtyy, kun alta on lähdössä hyvä työpaikka. Siinä voi jo tinkiä vaikka periaatteistaan. Mutta onko totisessa Jussissa sydäntä?

Venäjän maajoukkue antoi palttua kaikille ennakkoveikkauksille ja pelasi näyttävästi maailman kahdeksan parhaan jalkapallomaan joukkoon. Pääministeri Dimitri Medvedev paistatteli itse jalkapallohuumassa katsomossa, kun vasta Kroatia katkaisi lopullisesti Venäjän tien. Hän olisi varmasti ollut mielellään paikalla – rinnallaan Vladimir Putin – myös silloin, kun Venäjä olisi ollut taistelemassa MM-mitaleista.

Koska muisteista lyhyin on poliittinen muisti, niin Koikkalainen muistuttaa, että vain kolme viikkoa sitten eli 14. kesäkuuta sama herra kertoi Venäjän kansalle kaavaillun eläkeuudistuksen yksityiskohdat.

Uudistus on karu. Miesten eläkeikää on tarkoitus nostaa viidellä vuodella 65 vuoteen ja naisten eläkeikää kahdeksalla vuodella 63 vuoteen. Kuolleisuus on Venäjällä kuitenkin edelleen korkea. Tilastot paljastavat, että 40 prosenttia miehistä ja 20 prosenttia naisista kuolisi jo ennen kaavaillun eläkeiän alkua.
Vaikka uudistusta kuinka kääntelisi, niin lopputulos on sama: aika tylyä meininkiä.

Samana päivänä, kun Medvedev julkisti eläkeuudistuksen, Venäjä ryvetti avausottelussaan Saudi-Arabian rumin luvuin 5–0. Kun jalkapallossa tapahtuu tällaisia löylytyksiä ja ne tekee vielä oma joukkue, niin mikään muu ei ole mitään. Juhliva kansa unohtaa sellaisen pikkuseikan, että eläkkeelle pääseekin jatkossa sitten vasta viisi–kahdeksan vuotta myöhemmin.

Suunnitelmat eivät toimineet. Venäjän jalkapallomaajoukkue petti. Sen voimat eivät riittäneet enää Kroatian kaatamiseen, ja taktiikkakin petti. Siihen kaatui myös eläkeuudistuksen tiedotusstrategia.

Venäjän kuningastien katkeaminen pudotti hurraavan kansan keskelle katkeraa arkea. Siellä heilui päällimmäisenä tieto, että sangen vaatimattomista eläkkeistä pääsee jatkossa nauttimaan entistä harvempi entistä myöhemmin.

Kansaa ei petetty sirkushuveilla. Se lähti kaduille, ja Putinin kannatuslukuihin on tullut raju laskupiikki.

Jalkapallo on pyöreä.

Lähipäivinä selviää, miten entinen KGB:n mies Putin vie Helsingissä kahdenkeskisissä neuvotteluissa ennalta arvaamatonta, epäloogista ja äkkiväärää Donald Trumpia.

Ehkä öykkäröivä Trump on viileälle Putinille heppoisampi vastus kuin jalkapallo. Siinä tohinassa ja diilien teossa ei ole suurtakaan merkitystä sillä, kenelle kuuluu Krimin niemimaa ja kuka tekee Itä-Ukrainassa mitä vain huvittaa.

Koikkalainen on Seuran pakinoitsija.

X