Saunainto näkyy Naantalin asuntomessuilla: ”Saunat ovat saavuttaneet suuremman kiinnostuksen kuin muut kohteemme”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Asukkaille haluttiin tarjota mahdollisuus rantasaunaan, joten Naantalin asuntomessuille rakennettiin rivitalosauna. © Asuntomessut
Asukkaille haluttiin tarjota mahdollisuus rantasaunaan, joten Naantalin asuntomessuille rakennettiin rivitalosauna. © Asuntomessut
Suomalaiset ovat saunakansaa, eikä siitä kauaa ole, kun saunoissa käytiin vielä syntymässäkin. Naantalin asuntomessuilla on rohkaistuttu kokeilemaan jotain uutta ikiaikaiseen konseptiin.

Meren rannalla seisova tummanpuhuva rivitalosauna on vastaus Naantalin asuntomessuilla havaittuun selkeään tarpeeseen.

”Asuntomessualueella oli mielestäni puute, että ei ollut minkäänlaista rannankäyttömahdollisuutta, ja kuitenkin Naantalissa ollaan meren rannalla”, toimitusjohtaja Miikka Vainio saunat rakennuttaneesta CLT Plant Oy:sta kertoo.

Vastaanotto on ollut Vainion mukaan suorastaan huikeaa. Rannan rivitalosauna kiinnostaa ihmisiä huomattavasti enemmän kuin yrityksen rakennuttamat muut messukohteet. Se jopa hieman hämmentää rakennuttajaa.

”Ehkä se rakennuksena puhuttaa, kun se on tummanpuhuva ja ulkonäkö huokuu vanhaa satamaa. Vähän on ihmetyttänyt, että saunat ovat saavuttaneet varmasti kaksikymmentä kertaa suuremman kiinnostuksen kuin muut kohteemme”, Vainio naurahtaa.

Rivitalon neljä saunaa soveltuvat perhe- ja pienryhmäkäyttöön. Minikeittiöllä varustetut saunatuvat ovat noin 30 neliömetriä, ja kullakin saunalla on oma laituriterassi, mutta puut on haettava yhteisvarastosta.

Messuilla päädyttiin useamman saunan kokonaisuuteen, jotta se palvelisi ja mahdollistaisi saunan käytön mahdollisimman monelle asukkaalle.

”Ihmisillä on tuossa hienolla paikalla omakotitalo, ja nyt he saavat sitten oman rantasaunan tai osuuden siitä. Tai he voivat vuokrata sellaista omasta rannasta”, Vainio sanoo.

Alustava ajatus oli, että Lounatuulen Villa Lillan -nimeä kantavista saunoista yksi jää yleisesti varattavaan käyttöön. Kolmesta muusta saunasta ostajat voivat hankkia osakkuuden ja sen myötä esimerkiksi viikoittaisen saunavuoron tai omistusoikeuden kokonaiseen saunaan.

”On tarkoitus, että pilkottaisiin noita saunoja vähän pienempiin myyntiosiin, jotta mahdollisimman monella olisi siitä mahdollisuus sitten oma osansa saada. Emme ole halunneet tehdä kauppaa niin sanotusti pöydän alta”, Vainio kertoo.

Useammasta saunasta ja erilaisista vuokra- ja omistusmalleista koostuva rantasaunakokonaisuus on herättänyt keskustelua, voisiko rivitalosaunan rakennuttaa esimerkiksi golfkentän rinteeseen.

Clt-puuelementeistä koostuvan saunakokonaisuuden rakentaminen on yllättävän nopeaa. Naantalin asuntomessujen saunat valmistuivat Vainion mukaan yhdeksässä viikossa.

Lue myös: Kodista tulee nähtävyys asuntomessuilla – Miltä tuntuu, kun tuhannet ramppaavat olohuoneen läpi?

X