Seura-lehden parissa viihdytään yli tunti – ”Tulos ilahduttaa, olemme panostaneet lehden runsauteen”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi/Otavamedia
"Kotoilu on arvossaan, ja silloin tarvitaan Seuran kaltaista lehteä tuomaan elämyksiä ja hyötytietoa arkeen", päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Tuoreen kansallisen mediatutkimuksen (KMT) mukaan Seura-lehden numeroita luetaan keskimäärin 66 minuuttia. Se sijoittuu vertailussa muihin suomalaisiin aikakauslehtiin aivan kärkipäähän. Ykkönen on Suomen Kuvalehti 80 minuutin lukuajalla.

Tulos ilahduttaa ja tekee olon kiitolliseksi, sillä olemme panostaneet lehden runsauteen. Näiden joululehden kaltaisten vuosittaisen kolmen tuplanumeron lisäksi tilaajat ovat saaneet yhdeksän normaalinumeroa suurempaa lukupaketti-lehteä.

Seuran lukupaketti

Seuran joulun jättinumero ilmestyi 22. joulukuuta.

Tänä vuonna niiden teema-aiheissa on käsitelty eniten terveyttä, mutta jatkossa tuomme yhä enemmän myös muita aiheita esiin.

Myös lukupakettien sisältämät TV-maailma-lehdet pysyvät ensi vuonnakin normaalinumeroa tuhdimpina – sisältäen kiitetyt lisäristikot ja -tehtävät.

Lukijan toiveita kuunnellaan

Seuraava suurempi lukupaketti-lehti ilmestyy helmikuun alussa. Teemana on talous- ja säästämisasiat, myös eläkeläisten näkökulmasta. Te lukijat olette lähettäneet juttutoiveita juuri tästä teemasta, joten vastaamme pyyntöön.

Muutenkin juttutoiveita ja palautetta kannattaa lähettää. Yksi toivottu aihe ovat olleet jutut käsitöiden taitajista. Heitä nostimme esiin marraskuussa ja jälleen uudelleen tässä lehdessä. Mukana on toivottu käsityöohje.

Erityisen paljon positiivista palautetta saimme toissa viikolla ilmestyneestä saattohoito-kokonaisuudesta. Aihe pysäytti ja antoi vertaistukea monille, joilla asia on oman perheenjäsenen tai muun läheisen kautta ollut ajankohtainen tai edessä.

Elämyksiä ja hyötytietoa arkeen

Syksyn ajalta nostan esiin myös tarinan ranualaisesta erakko-Ramista sekä useat reportaasit, jotka veivät nojatuolimatkalle Lapin ruskamaisemiin. Koronan jatkuessa matkailuun liittyy yhä omat haasteensa. Kotoilu on arvossaan, ja silloin tarvitaan Seuran kaltaista lehteä tuomaan elämyksiä ja hyötytietoa arkeen.

Korona pysyy maailman yhteisenä puheenaiheena valitettavasti vielä pitkään. Kenties syksyn kiitetyin juttumme käsitteli koronadenialismia ja rokotekriittisyyttä levittäviä valeuutissivustoja. Eräs palautetta antanut rouva kertoi viimein havahtuneensa niiden motiiveihin ja ottaneensa rokotteen.

Seura pysyy tieteen ja sivistyksen puolella jatkossakin.

Hyvää joulua ja terveyttä kaikille!

X