Jari Tervo rasismista: Hädänalaisten forssalaispoliisien asemaa ei tietenkään koskaan korosteta liikaa

Jaa kaverilleTilaa Seura

Nykyisinä kovina aikoina päät pehmenevät. Äärisuunnat tarjoavat mutkattomia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Koskaan ne eivät toimi.

 

Helsingissä järjestettiin mielenosoitus Sipilän hallituksen leikkauksia vastaan. Kyllä niitä saa vastustaa. Se on normaalia toimintaa demokraattisessa maassa. Mielenosoituksen tunnus oli ”Joukkovoimaa”.

Termi on tuttu 70-luvun taistolaisvuosilta. Mielenosoitusta olivat järjestämässä muitten mukana kommunistit ja anarkistit. Silti oli tarkoitus välttää puoluetunnuksia.

 

Tarkoituksen henki ei tainnut toteutua, kun kulkueessa liehuteltiin edesmenneen Neuvostoliiton lippuja. Siellähän ei koskaan leikattu opintotukia. Siellä leikattiin päitä. Neuvostoliitossa sallittiin vain yksi puolue, kommunistinen puolue.

Marssijoitten tarkoituksena on siis ollut esittää Sipilän hallituksen leikkauksille vaihtoehtona Neuvostoliitto. Typerämmin asiaa ei olisi voinut hoitaa. Jos nämä ovat vaihtoehdot, joista on pakko valita, niin 99,9 prosenttia (valitettavasti Neuvostoliiton vaaleista tuttu luku) Suomen kansasta kannattanee Sipilän leikkauksia.

 

Näköjään kommunistit ja anarkistit eivät enää osaa järjestää edes kunnollisia mielenosoituksia. Kulkueitten tarkoituksena on koota samanmielisiä yhden yhteisen asian taakse. Päämääränä ei ole hetkellisesti harhauttaa marssivia ihmisiä muka kannattamaan asioita, joita he aivan varmasti vastustavat.

 

Leikkausten lisäksi kansalaisia kiihottaa tänä syksynä pakolaisvirta. Syyrian sodan vuoksi Euroopassa alkoi kesällä hallitsemattomalta vaikuttava kansainvaellus. Sisäministerin arvion mukaan Suomeen saattaa saapua tänä vuonna 15 000 turvapaikan hakijaa.

 

Forssan kaupunginhallitus ei halua kaupunkiin pakolaisten tilapäistä hätämajoituskeskusta. Se olisi merkinnyt kaupungille kolmeatoista uutta työpaikkaa.

Kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja perusteli vastustavaa kantaansa sillä, että pakolaiset lisäävät poliisin työmäärää, kun pakolaisia joudutaan rekisteröimään. Puheenjohtaja on siviiliammatiltaan poliisi. Hädänalaisten forssalaispoliisien asemaa ei tietenkään koskaan korosteta liikaa.

 

Toisenlainen peruste sydämettömyydelle ja sivistymättömyydelle kuultiin perussuomalaisten puoluekokouksessa kannuslaisen kokousedustajan suusta: ”Monet kunnat ovat edelleen isänmaallisia eivätkä ole ottaneet pakolaisia.”

 

Vastaanottokeskukset eivät maksa kunnille sentin senttiä. Valtio hoitaa kaikki kulut. Kunnat vain tienaisivat pakolaisilla. Vanhan viisauden mukaan Suomessa kateus voittaa kiimankin. Sen rinnalle pitää varmaan sorvata tuore viisaus. Suomessa rasismi voittaa rahankin.

 

X