Ihon säännöllinen ja hellävarainen kuorinta kannattaa – Lue testitulokset neljästä kuorintavoiteesta ja -geelistä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kuori sameus pois ihon pinnalta
© ISTOCKPHOTO
Kuorinnan perustarkoituksena on saada ihon pinnalta pois kuolleet solut, jotka muun muassa saavat ihon näyttämään samealta.

Suomalaiset ovat juuriharjakansaa, tottuneet kuuraamaan pinnat tehokkaasti puhtaaksi. Räsymaton pesuun sopii kova edestakainen liike harjalla, mutta kuorintavoiteen pyörittely iholla vaatii höyhenenkevyen otteen.

Kuorintaan on olemassa monenlaisia tuotteita. Kuorivana ainesosana saattaa olla suolarakeita, sokerikiteitä, jauhettuja riisinjyviä, kahvinporoja tai vahvoja hedelmähappoja. Kosmetologit tekevät myös ihon pintakerrosta kuorivia hiontoja.

Kuorinnan perustarkoituksena on saada ihon pinnalta pois kuolleet solut, jotka muun muassa saavat ihon näyttämään samealta.

Rakeetonta kuorintaa voi suositella herkälle iholle sekä ohuelle, ikääntyvälle iholle. Jos iho on rikki, sitä ei kannata kuoria millään tuotteella, joka vain pahentaisi ärtynyttä kohtaa ja hidastaisi ihon paranemista.

Milloin vartalon iho kannattaa kuoria? Vaikka joka viikko, sekä ennen itseruskettavien aineiden käyttöä, jotta rusketuksesta tulee mahdollisimman tasainen eikä iholle synny eläinkuosia muistuttavaa rusketusta. Iho hyötyy hellävaraisesta kuorinnasta, sillä kuorittuun ihoon kosteuttavat voiteet imeytyvät. Niitäkään ei saisi unohtaa.

1. Vartalonkuorinta yllätti ensikertalaisen – Skin Treat, pure clarity shower peeling / 9,90 e

Vartalonkuorintaa ensi kertaa tehneenä tuote yllätti tehokkuudellaan. Rakeet ovat melko kookkaita, joten tämä sopii hieman karskimmallekin äijäiholle. Sen sijaan kasvojen osalta kannattaa olla varovainen. Samoin, jos ihosi on herkempi.

Tuotteen tuoksu on hieman kinuskinen. Se oli haistettavissa ihosta vielä parin tunnin kuluttua. Iho itsessään tuntui pehmeän miellyttävältä kuorinnan jälkeen.

Erkki, 37

Skin Treat, pure clarity shower peeling

Skin Treat, pure clarity shower peeling

2. Sokerikuorinta piristää – Body shop berry bon bon / 22,50 e

Sokerikuorinta yllättää vahvalla makealla tuoksullaan jo ennen käyttöä. Käytössä tuoksu ei ole yhtä voimakas. Pyöreästä purkista on hankala ottaa sopivaa määrää. Kuorinnan jälkeen iholle jää vähän tahmainen tunne. Tuote vaatiikin normaalia enemmän huuhtelua.

Käytin kuorintaa 1–2 kertaa viikossa, eikä se kuivattanut herkkää ihoa liikaa. Iho tuntuu puhtaalta ja pehmeältä käytön jälkeen ja karkkimainen tuoksu pysyy iholla päivän ajan.

Katariina, 25

Body shop berry bon bon

Body shop berry bon bon

3. Suolakuorinta on miellyttävää – Caritacosmetiikka sitrustarha / 15 e

Märälle iholle hierottava suolakuorinta sulaa iholle eikä raavi sitä. Sitruksinen tuoksu on luonnollinen, mieto ja miellyttävä, ei esanssinen eikä liian kirpeä. Tuotetta kaapaistaan sormilla purkista ja hierotaan ihoon pyörittelevin liikkein. Onnistuu sekin.

Kuivalle iholleni luomu sheavoita, manteliöljyä ja kookosöljyä sisältävä kuorinta-aine tekee hyvää. Suihkuttelun jälkeen iho on kimmoisa ja pehmeä eikä vartalovoidettta enää tarvitse levittää. Tällä haluan jatkaa.

Marjo, 58

Caritacosmetiikka sitrustarha

Caritacosmetiikka sitrustarha

4. Kuorintageeli bamburakeista – Mary Cohr: Easy Exfoliating Body Scrub / 32,60 e

Ensifiilis: bamburakeista tehty kuorintageeli tuoksuu saunanraikkaalle. Putkilokin tuntuu mukavalta kädessä. Käyttöohjeesta ei harmittavasti selviä, käytetäänkö sitä kuivalle vai kostealle iholle.

Päädyin kuorimaan suihkunkostean ihoni ja näin geeli toimi hyvin, riittävän hellävaraisesti. Kerran viikossa käytettynä ihoni pysyi silkkisen sileänä, eikä kuivunut lainkaan. Sopii talvikäyttöön.

Sanna, 52

Mary Cohr: Easy Exfoliating Body Scrub

Mary Cohr: Easy Exfoliating Body Scrub

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 11/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X