Seksifantasiat voi toteuttaa seksibileissä – ”Orgialäjät ovat tavallisia ja isompiakin porukoita on harrastamassa seksiä”

Jaa artikkeli
Seksifantasiat
Seksifantasiat tuovat vipinää vällyihin. Selvitimme, miten voit toteuttaa unelman ryhmäseksistä tai parinvaihdosta. © iStock
”On tavallinen fantasia, että voi harrastaa ryhmäseksiä tai katsoa, kun kumppani harrastaa seksiä", kertoo seksuaaliterapeutti Nea Pohja ja neuvoo nautinnon äärelle.

Monen osapuolen seksifantasiat ovat melko yleisiä. Noin 16 prosenttia suomalaisista ilmoitti Kaalimato.comin tutkimuksessa olevansa kiinnostuneita kokeilemaan ryhmäseksiä ja noin 10 prosenttia parinvaihtoa.

”On tavallinen fantasia, että voi itse harrastaa seksiä saman aikaisesti monen kanssa tai katsoa, kun oma kumppani harrastaa seksiä”, seksuaaliterapeutti Nea Pohja sanoo.

Hän on erikoistunut työssään avoimiin suhteisiin, monen kumppanin suhteisiin ja parinvaihtoa harrastaviin suhteisiin. Pohja uskoo, että useampi suomalainen harrastaisi ryhmäseksiä tai parinvaihtoa, jolleivat ne olisi yhteiskunnassamme edelleen tabujen asemassa.

Kimppakiva ja parinvaihto houkuttavat

Onkin totta, että kimppakivasta ja parinvaihdosta on kiinnostuneempi huomattavasti suurempi joukko suomalaisia, kuin mitä todellisuudessa asioita on kokeiltu: ryhmäseksiä on harrastanut seitsemän prosenttia suomalaisista ja parinvaihtoa kaksi prosenttia suomalaisista.

Mitä ajatuksia pitää ylittää, jotta voi sallia itselleen fantasiansa toteuttamisen?

”Jos ajatus tuntuu tuomittavalta, voi miettiä, että aikaisemmin sarjamonogamiakin tuomittiin. Eli ihmisellä sai olla vain yksi kumppani elämänsä aikana eikä saanut ottaa uutta kumppania, vaikka puoliso kuoli. Tästä ei ole montaa sukupolvea aikaa”, Nea Pohja sanoo.

Hän muistuttaa myös, että pelkästään oman kumppanin kanssa seksin harrastaminen on tietenkin hyvä valinta, jos sitä haluaa. Eikä mihinkään pidä suostua vain miellyttääkseen toista.

Lue myös: Kolmen kimppa haaveena? Näin suosittu seksifantasia voi piristää seksielämää parisuhteessa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot

Seksifantasia voi toteutua seksijuhlissa

Jos kuitenkin on kiinnostunut ryhmäseksistä tai parinvaihdosta, harrastuksen voi aloittaa hakeutumalla esimerkiksi näille saiteille: alastonsuomi, xperienceunited ja libertine. Sivuilla pari voi hakea kolmatta pyörää tai toista pariskuntaa parinvaihtoa varten. Suomessa järjestetään myös ryhmäseksibileitä, parinvaihtobileitä ja fetissibileitä.

”Bilejärjestäjiä löytää noilta nettisivuilta. Isoin ja tunnetuin järjestäjä on Kirkkonummella toimiva Wild Club. Lisäksi Himoksella järjestetään Himo & Erotiikka -tapahtumaa, jonka yhteydessä ryhmäseksistä ja parinvaihdosta kiinnostuneet ovat saattaneet varata mökkejä yksityisiä seksibileitä ajatellen”, Pohja kertoo.

Järjestettyihin seksibileisiin pyritään ottamaan sisään suurin piirtein yhtä paljon naisia ja miehiä.

”Tyypillisesti pariskuntana ja sinkkunaisena pääsee helpommin osallistumaan, koska sinkkumiehissä on yleensä suhteellisesti enemmän seksibileistä kiinnostuneita. Kuitenkin saatetaan järjestää erilaisia teemabileitä, kuten gang bang -iltoja, joihin myös sinkkumiehenä pääsee osallistumaan vapaammin. Bileisiin voi tulla myös muun kuin seurustelukumppanin kanssa eli ”pariskunta” voi koostua vaikkapa ystävistä”, Pohja sanoo.

Seksibileet ovat olleet nyt korona-aikana tauolla. Mutta normaaliaikana bileet ovat isoja.

”Tyypillisesti järjestetyissä bileissä on 50—100 osallistujaa. Ehkä 150:n juhlijan bileet ovat isoimpia. Kun pääsee skeneen sisään ja tutustuu ihmisiin, tutulla ystäväporukalla järjestetään usein yksityisiä illanviettoja, joissa voi olla ehkä kymmenen ihmistä tai vähemmänkin, ”, Pohja sanoo.

Kimppakiva seksifantasia

”Bileisiin voi tulla myös muun kuin seurustelukumppanin kanssa eli ”pariskunta” voi koostua vaikkapa ystävistä”, Nea Pohja sanoo.© iStock

Aktiivinen vai katselijan rooli seksibileissä?

Nea Pohja kuvailee järjestettyjä seksibileitä vähän kuin kotibileiksi, joissa osa tuntee toisensa mutta mukaan tulee myös uusia tuttavuuksia. Niissä käy kaikenikäisiä aikuisia. Juhlissa hengaillaan ja osa harrastaa seksiä.

Kenenkään ei ole pakko tehdä järjestetyissä seksibileissä mitään. Seksijuhlissa voi ottaa myös katselijan roolin.

”Moni menee juhliin toteuttamaan fetissejään esimerkiksi pukeutumalla vastakkaisen sukupuolen asuun tai lateksiin. Juhlat ovat monelle paikka, missä voi olla seksuaalisesti vapaa ilman, että tuomitaan.”

Seksiä voi harrastaa joko vain oman kumppanin kanssa tai uusien juhlista löytyneiden partnereiden kanssa.

”Usein löytyy suljettuja tiloja, mihin voi mennä kumppanin kanssa ilman, että kukaan näkee. Moni menee bileisiin hakemaan virtaa oman parisuhteeseen ilman, että tekee edes mitään muiden kanssa”, Pohja sanoo.

Lue myös: Hämmentävätkö kuumat seksifantasiat mieltäsi? – Seksuaaliterapeutti: ”Vaihtoehtoja fantasian toteuttamiseen on paljon, jos kumppani näyttää vihreää valoa”

Kaikenlaista seksiä – ”Pitäisin bileitä ainakin Suomessa erittäin turvallisina”

Osa haluaa harrastaa seksiä myös näkyvästi joko pariskuntina tai ryhminä.

”Bileissä orgialäjät ovat aika tavallisia ja isompiakin porukoita on harrastamassa seksiä keskenään. Aika tyypillistä on myös halailu ja lepäily, eikä vain, että jyystetään menemään”, Nea Pohja sanoo.

Bileissä voi nähdä myös fetissien toteuttamista, kuten piiskaamista.

”Yleensä sellaiset sessiot toteutetaan omissa teemabileissä tai niille rajatuissa tiloissa. Ei tarvitse pelätä, että näkee liian rajuja asioita.”

Alkoholia käytetään suomalaisissa seksibileissä Pohjan mukaan vain vähäisesti, eikä huumeita ollenkaan. Turvallisuus on järjestetty siten, että henkilökuntaa on paikalla. Jokaisen pitää huolehtia kondomin käytöstään.

”Aina voi mennä sanomaan henkilökunnalle. Kourimista tai muita aitoja vaaratilanteita on äärimmäisen harvoin ja siitä saa porttikiellon. Pitäisin bileitä ainakin Suomessa erittäin turvallisina”, Pohja sanoo.

Lue myös: Mies, vältä nopea laukeaminen yhdynnässä – Näin sinusta voi tulla kestävämpi kumppani eikä seksi ole enää ohi hetkessä

X