Satu Tuomisto: ”Leo on elämäni mies! Meillä on selittämätön henkinen yhteys”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Rakkaalla Leolla on monta lempinimeä: Pikku-Leksa, Leonidas, Leonbergi, Kakara... ”Korvakorut Leo on aina nappaamassa korvista.”
Rakkaalla Leolla on monta lempinimeä: Pikku-Leksa, Leonidas, Leonbergi, Kakara... ”Korvakorut Leo on aina nappaamassa korvista.” © Tommi Tuomi / Otavamedia
Yrittäjä Satu Tuomiston 10-vuotias Leo-koira viettää jo leppoisia eläkepäiviä. ”Jokainen päivä mennään lisäajalla”, Satu Tuomisto kertoo.

Uuu-uu! Ovisummerin soidessa eteisestä kuuluu iso haukahdus, jota seuraa matala ulina. Tulijoita tervehditään kohteliaasti, jonka jälkeen 45-kiloinen, 10-vuotias vanha herra vetäytyy olohuoneeseen omiin oloihinsa.

Rhodesian ridgeback -rotuinen Leo on ollut Satu Tuomistolla, 34, pennusta saakka.

”Leo on ’mamman kulta’. Vaikka olenkin jämäkkä poikatyttö, oman koiran kanssa ääni muuttuu kellossa”, Satu nauraa.

Yhteisen taipaleen aikana on toki ollut muutamia hetkiä, kun Satu on pohtinut, miksi ei ottanut koirakseen pientä kääpiöpinseriä.

”Leo on veijariluonne, äärettömän kiltti. Leon ollessa vuoden ikäinen, se oli poissa ollessani syönyt sängyn: kääpiöpinseri olisi tuossa ajassa saanut yhden tyynyn palasiksi, mutta rhodesiankoira söi sitten sängyn keskeltä läpi.”

Yksinoloaan Leo protestoi repimällä koristetyynyistä vetoketjut tai takeista napit jättäen ne maahan mielenosoituksellisesti lojumaan. Kaupanpäällisenä emäntä saa paheksuvan katseen.

Satu Tuomisto pelästyi: Vatsalaukun kiertymä oli viedä Leon hengen

Ison koon ei pidä antaa hämätä. Koirapuistossa viihtyvä Leo on Sadun mukaan mainio kaupunkikoira, joka seuraa ja tottelee mukisematta emäntäänsä.

”Leo on luonteeltaan uskollinen, rauhallinen ja tottelevainen. Muut ihmiset ovat vähän yhdentekeviä – paitsi, jos taskussa on nameja”, Satu Tuomisto kertoo.

Leolla on ollut kissan yhdeksän henkeä.

”Vuosi takaperin Leolle tuli vatsalaukun kiertymä. Eläinlääkärissä sanottiin, ettei mitään ole tehtävissä. Se kuitenkin selvisi siitä käsittämättömällä tuurilla.”

”Eläinlääkärin mukaan Leon elinaika voi olla viikosta kolmeen vuoteen. Olenkin päättänyt, että nämä viimeiset yhteiset hetket hemmottelen sitä. Meillä on tapana pysähtyä lenkillä kahvilaan, josta nappaan sille croissantin matkaan.”

Leo ja Satu ovat aina olleet tiimi.

”Leo on elämäni mies! Meillä on selittämätön henkinen yhteys.”

”Jos olemme kaksin, Leo nukkuu aina vieressäni, peiton alla, pää tyynyllä”, Satu Tuomisto kertoo.

Suurimmaksi osaksi Leo nukkuukin kaiket päivät.

”Me molemmat olemme rauhoittuneet iän myötä.”

Lue myös:  Koira tuli taloon – Marita Taavitsainen: ”Pommi kulkee helposti mukanani, mihin tahansa menenkin”

Satu Tuomisto uudesta parisuhteestaan: ”Asiat tapahtuvat aina silloin, kun niitä vähiten odottaa

X