Ilo irti sinkkuudesta! Nuorena naimisiin mennyt Sirpa, 60, ei kaipaa enää vakituista suhdetta: ”Miehet ovat minulle yön iloja”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ilo irti sinkkuudesta
© Tommi Tuomi / Otavamedia
Miten aloittaa deittailu uudestaan avioeron jälkeen? Löytyisikö uusi kumppani baarista tai nettideittisivuilta? Sirpa, 60, kertoo oman tarinansa.

Millaista on aloittaa deittailu uudestaan avioeron jälkeen – ja miten? Sirpa, 60, kertoo oman tarinansa.

”Eron jälkeen aloin elää uudestaan nuoruuttani”

”Olen vapaa levoton sielu. Se määrittää kaikkea, mitä teen.

Kun lähdin avioliitosta, en pelännyt yhtään, vaan koin suunnattoman vapaudentunteen. Ja sen vapauden haluan myös säilyttää. Tosin sillä on kääntöpuolensa. Vapauden mukana tulee turvattomuus, myös taloudellinen.

Olen kokenut perhe-elämän onnen, enkä kaipaa sitä enää. Kun erosimme ex-mieheni kanssa, päätin, etten halua enää parisuhdetta. En ainakaan mitään sellaista perinteistä, jossa asutaan yhdessä ja pestään toistemme pyykkejä.

Olin mennyt suoraan kotoa naimisiin nuoruudenrakkauteni kanssa ja ajatellut, että ei ole kuin tämä mies. Mutta kävi niin, että avioliitossa tapoimme toistemme tunteet.

Eron jälkeen aloin 45-vuotiaana elää uudestaan nuoruuttani. Otin ilon irti sinkkuudesta. Olen kohdannut miehiä mitä yllättävimmissä paikoissa, kuten kaupan jonossa tai kotipihalla. Kerran mukaan lähti pappi häistä. Alussa metsästin miehiä myös yöelämässä. Suhteet jatkuivat muutaman viikon ja sitten minulle tuli se hoh-hoh-hoijakkaa-vaihe.

Nettideittailu ei minua kiinnosta. Sinnehän voi laittaa mitä vain, sepustella kaikenlaisia tarinoita. Minusta se on tekohengitystä.”

Kippis kuohuviinille!

Millaista on aloittaa deittailu yli 50-vuotiaana? © iStock

Miehet – yön iloja

”Miehet ovat minulle yön iloja. Seksin lisäksi yhdessäoloon kuuluu myös henkinen puoli.

Olen oppinut kohtaamiltani miehiltä aina jotakin uutta, on se sitten jokin erilainen musiikkimieltymys tai maailmankatsomus. Mielestäni mies, joka on älykäs tai elämänkokemuksen viisaaksi tekemä, on äärimmäisen eroottinen.

Tällä hetkellä tapailen itseäni nuorempaa miestä, joka asuu toisella paikkakunnalla. Hän on todella hieno tyyppi, ja olen joskus puolileikilläni ajatellut, että jos hän kosisi, menisin heti naimisiin.

Minua ei pelota yksinäinen vanhuus, onhan minulla lapset ja lapsenlapset. Totuus on se, että miehet sairastuvat ja kuolevat naisia aiemmin. En halua joutua tilanteeseen, jossa joutuisin hoitamaan sairastunutta puolisoa.

En muutenkaan mieti tulevaa, vaan haluan elää tässä päivässä, tässä hetkessä.”

Haastateltavan nimi on muutettu.

Lue myös: Millaista on deittailu yli 50-vuotiaana? Maria, 51, latasi rohkeasti Tinderin avioeron jälkeen: ”Miehen löytäminen perinteisesti baarista ei ole enää niin helppoa”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X