Perussuomalaiset pitävät kannattajiaan tyhminä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps). Kuva: Eduskunta.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps). Kuva: Eduskunta.Perussuomalaiset jatkavat vedätystään, vaikka se kuinka monta kertaa kumottaisiin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Asia koskee hänen Facebook-kirjoitteluaan, jossa hän muun muassa lataa jo vuosikaudet pitkin maailmaa levitellyn virheellisen väitteen, jonka mukaan ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”.

Perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutiset julkaisi artikkelin, jossa ihmeteltiin, miksi Helsingin Sanomat ei ole joutunut syytteeseen, vaikka se julkaisi omassa jutussaan saman väitteen. Hakkarainen on itse julkaissut viime viikolla Keskisuomalaisessa mielipidekirjoituksen, jossa ihmetellään samaa asiaa. Jostakin syystä Perussuomalaiset katsoivat tarpeelliseksi ottaa vielä tänään Hakkaraisen kirjoituksen Facebook-jakoon, vaikka siinä esitetty vertaus Helsingin Sanomiin on kumottu jo moneen kertaan ja monien toimesta.

Ilmeisesti tämä on syytä tehdä vielä kerran:

Helsingin Sanomat ei joutunut jutustaan oikeuteen sen vuoksi, että se esitteli väitteen ja välittömästi samassa yhteydessä osoitti sen vääräksi. Koko jutun tarkoituksena oli tarkastella muslimeihin liittyviä kysymyksiä tarkistetun tiedon valossa. Yksi kysymyksistä oli lehden mukaan ”yleisesti käytetty lausahdus”, jonka mukaan kaikki terroristit olisivat muslimeja. Lehden esittelemät faktat osoittivat väitteen yksiselitteisen virheelliseksi.

Hakkarainen sen sijaan esitti saman asian varmana tietona. Hän ei tarkastellut väitettä faktojen valossa, vaan hän esitti sen noin vain totuutena ja käytti sitä argumenttina, jonka nojalla hän vaati muslimeja pois Suomesta.

 

Perussuomalaiset ovat jakaneet omalla Facebook-sivullaan linkin sekä Suomen Uutisten juttuun että Hakkaraisen mielipidekirjoitukseen. Perussuomalaisissa työskentelevät eivät ole ainakaan kaikki loputtoman vähä-älyisiä, minkä johdosta on perusteltua olettaa, että puolue vääristelee asiaa tarkoituksellisesti.

Puolueessa kyllä hyvin tiedetään, miksi Hesari ei ole syytteessä ja Hakkarainen on. Se vain halutaan jättää kertomatta. Nähtävästi oletuksena on, että puolueen kannattajat ovat niin tyhmiä, etteivät ymmärrä edes näin läpinäkyvää vedätystä, jota puolue ei ymmärrä lopettaa, vaikka asia on jo puhki vatvottu.

Mielipidekirjoituksessaan Hakkarainen pitää häneen kohdistuvia oikeustoimia itse asiaa laajempana kysymyksenä.

– Kyse on ennen kaikkea siitä, olemmeko me Suomessa ja laajemminkin länsimaissa lipumassa kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa on vain yksi hyväksytty totuus tai mielipide, ja siitä eriävät kannanotot joko vaikenevat tai vaiennetaan? hän kirjoittaa.

Kansanedustaja ei ole kuitenkaan missään yhteydessä esittänyt mitään toista ”totuutta” eikä Europolin tietojen valossa Hakkaraisen esittämä näkemys ole mikään mielipidekysymys, vaan yksiselitteisen väärin. Se on avainasia ratkaistaessa kysymystä siitä, onko Hakkaraisen kirjoittelussa kyse rikoksesta vai ei.

Se on totta, että lausahdus on ollut yleisessä käytössä. Sitä se on ollut erityisesti vuoden 2001 WTC-iskujen jälkeen. Perussuomalaisten nykyinen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahokin esitti väitteen hieman muunnellussa muodossa blogissaan jo vuonna 2006. Tuolloin väite oli jopa vielä enemmän virheellinen kuin nyt. Isän pikajuna käsitteli asiaa tässä kirjoituksessa.

Halla-ahokaan ei ole tyhmä. Hän mitä luultavimminkin oli kirjoitustaan laatiessaan tietoinen siitä, että kyse oli propagandasta. Siitä sen sijaan ei voi olla täysin varma, kuinka hyvin Hakkarainen on ollut tietoinen möykkänsä paikkansapitävyydestä. Se ei kuitenkaan ole järin merkittävä kysymys, sillä puolustuksena tietämättömyys ontuu pahemman kerran. Mahdollisesta rikoksesta ei myöskään tule sen hyväksytympää, vaikka joku muukin olisi vastaavaan aiemmin syyllistynyt.

Helsingin Sanomat ei joutunut syytteeseen, koska lehti ei selvästikään rikkonut lakia. Sen sijaan aiheellista voisi olla kysyä, miksi Jussi Halla-aho ei saanut syytettä vuonna 2006.

Erityisen aiheellista on kysyä, miksi Perussuomalaiset pitävät omia kannattajiaan tyhminä.

Teuvo Hakkaraisen kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Hakkarainen vaatii muslimien massakarkotuksia Suomesta (15.7.2016)

Hakkarainen vaatii muslimien massakarkotuksia Suomesta (15.7.2016)

Teuvo Hakkarainen yllyttää laittomuuksiin (31.8.2016)

Aiheesta internetissä:

Suomen Uutiset: Hakkarainen käräjille lauseesta, jota Helsingin Sanomat käytti jo viime vuonna: ”Yleisesti käytetty lausahdus” (2.11.2016)

Helsingin Sanomat: Ovatko kaikki terroristit muslimeja? Kuusi kysymystä terrorismista ja Euroopan muslimeista (21.1.2015)

Perussuomalaisten Facebook-päivitys (7.11.2016)

Teuvo Hakkarainen / Keskisuomalainen: Kiihottaako tämä? (4.11.2016)

Jussi Halla-aho: Islamin yleisestä ja erityisestä suvaitsevaisuudesta (21.9.2006)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X