Katso kuvat! Ongelmakohdat piiloon – Näin räväkästi Heidin arjen pukeutumistyyli muuttui

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Heidi Kitti tuli muuttumispäivään Helsinkiin Inarista.
Heidi Kitti tuli muuttumispäivään Helsinkiin Inarista. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Heidi Kitti sairasti rintasyövän ja hiukset muuttuivat harmaiksi. Viva-lehden muuttujatiimi antoi vinkit, miten pukeutumistyyli saisi lisää meininkiä.

Heidi Kitti ei pidä hiustensa harmaasta väristä. Viisikymppisenä, 15- ja 9-vuotiaiden koulupoikien työssäkäyvänä äitinä hän haluaa näyttää nuorekkaalta ja energiseltä.

Muiden kannustavat kommentit hiusten hienosta sävystä eivät lohduttaneet, sillä peiliin katsoessa harmaat hiukset muistuttivat rintasyövästä.

”Sairaus tuli ja meni. Olen käsitellyt asian, enkä halua muistella sitä enää, vaan keskittyä tästä eteenpäin terveenä olemiseen. Siksi tahdon hiukseni jälleen samanlaisiksi, kuin ne olivat ennen, sanoi Heidi Kitti, 51, Inarista.

Saamenkielen opettajan pukeutumistyyli kaipasi uutta energiaa

Heidi on pohjoissaamen kielen ja kulttuurin opettaja saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. Hän on työssään koko ajan esillä ja siksi ulkoinen olemus pitäisi saada näyttämään yhtä räväkältä kuin itse opettajakin.

Hiusvärin päivityksen lisäksi hän halusi oppi tekemään arkimeikin ja löytää rentoja vaatteita, joissa vatsa ei korostu liikaa.

”Muuttujapäivä kokemuksena antoi paljon energiaa. Oli pakko nukkua kuvausmeikit päällä, jotta sain näytettyä lopputuloksen työtovereilleni seuraavana päivänä. Olen meikannut ennenkin, mutta nyt haluan oppia lisää.”

”Pidin monesta kuvausvaatteesta ja ostin niistä vihreät reisitaskuhousut, keltaisen ja kukallisen paidan. Neulemekossa minulle tuli kyllä rouvamainen olo. Trenssin väri oli oikea, mutta tekokuitukangas hikoilutti liikaa.”

Heidi Kitti ennen muuttumispäivää.

Heidi Kitti ennen muuttumispäivää.

Vatsa piiloon vaatevalinnoilla

Heidi toivoi vinkkejä vaatteista, joissa vatsa ei korostuisi. Yksi sellainen on pitkä neuletakki. Auki pidettynä se jakaa vatsan keskeltä edestä pitkiin, kapeisiin osiin.

Lyhyt yksirivinen jakku toimii samalla tavalla hämäävästi. Vihreässä sporttiasussa on oikeat mittasuhteet, kun jakku ulottuu ylälantiolle.

Kauppojen valikoimista on hyvä etsiä vaatteita, joissa ”tapahtumaa” on juuri siellä, missä ongelmakin. Vinot vedokset ja poimutukset vangitsevat huomion tehokkaasti kaikelta muulta. Keltaisen puseron rusetti ja vedokset toimivat juuri tällä tavalla.

Printit tuovat eloa yksiväriseen pukeutumiseen

Kukkapuseron tumma pohjaväri toimii hoikentavasti. Katseen seuratessa kuviomuodostelmia vatsaan ei kiinnitä huomiota.

Moni piilottaa muodot väljiin, telttamaisiin vaatteisiin. Kun vartalon ääriviivat eivät näy kangasmassojen alta, tulee tunne pienemmästä koosta. Vaikutus on valitettavasti päinvastainen. Siksi Heidin kaikki kuvausvaatteet istuivat hyvin hartioista ja kainalon alta. Vartalon ääriviivatkin saivat näkyä.

Pituusvaikutelma syntyy hämäämällä. Yhden värin asukokonaisuus toimii aina lyhyellä. Vartalon selvästi kahteen yhtä suureen osaan jakavat vaatteet taas lyhentävät ja levittävät kaikkia.

Anna värien hehkua

Heidi Kitti

Heidin pukeutumistyyli sai uuden säväyksen. Pekka Nieminen / Otavamedia

Punainen trenssi on ilopilleri lokakuun harmaudessa. Takin kangas hylkii kosteutta ja pitää tuulta. Polveen ulottuva helma on lyhyelle oikea mitta. Farkun suora lahje pidentää säärtä enemmän kuin kapeneva. Nailontakki 230 €, Gant. Pusero 80 €, Marc O’Polo. Farkut 100 €, Denim Hunter. Samettilaukku 69 €, KN. Tennarit 59 €, Kari Traa. Korvakorut 50 €, Anu Forselius, Heidin omat.

Kiepsauta vyölaukku olalle

Heidi Kitti

Pekka Nieminen / Otavamedia

Pukeutumiseen napataan vaikutteita sporttityylistä. Kuminauhavyötäröiset housut ovat kuin verkkarit. Kun lyhyt pusakka ja t-paita ovat samaa värimaailmaa, kokonaisuudesta tulee rauhallisen yhtenäinen. Nailonpusakka 40 €, Holly Whyte. Pusero 30 €, Garcia. Sporttihousut 70 €, Opus. Vyölaukku 25 €, Weekday. Tennarit 100 €, SoWhat.

Valitse luottoasu työhön

Heidi Kitti

Pekka Nieminen / Otavamedia

Vakosamettihame ja siihen sopiva kuviopusero on rento työasu. Viistotussa hameessa on hyvä polvipituus lyhyelle. Kuviollinen pusero häivyttää vatsan, avara pääntie pidentää silhuettia. Pusero 70 €, Comma. Samettihame 115 €, Marc O’Polo. Sukkahousut 8 €, KappAhl. Nilkkurit 149 €, Unisa. Katja Magga Designin korvakorut 40 €, Heidin omat.

Lisää pituutta hämäämällä

Heidi Kitti

Pekka Nieminen / Otavamedia

Pitkä neuletakki ratkaisee monta vartalo-ongelmaa. Sillä saa peittoon lantion, reidet, häivytettyä vatsaa, pidennettyä silhuettia. Asun rohkeat värit antavat energiaa. Jos värien määrän rajaa kahteen ja vaihtaa alaosaksi siniset farkut, pidennysefekti parenee. Puuvillaneuletakki 80 €, Dog London. Pusero 35 €, Hampton Republic. Housut 99 €, Cro. Nilkkurit 80 €, Dog London. Korvakorut 190 €, Erica Huuva.

Luo helposti särmää

Heidi Kitti

Pekka Nieminen / Otavamedia

Okrankeltainen piristää tummia ja harmaita asuja ja sopii Heidin ihonväriin ja ruskeisiin silmiin. Viskoosipusero on nappivalinta: vedokset ja keskellä oleva rusetti hämäävät sopivasti vatsan kohdalta. Reisitaskuhousut antavat särmää. Pusero 35 €, housut 40 €, KappAhl. Nilkkurit 149 €, Ten Points. Korvakorut 50 €, Mucca Design, ovat Heidin omat.

Rauhoita kokonaisuus

Heidi Kitti

Pekka Nieminen / Otavamedia

Lyhyt puuvillaneulemekko toimii paksujen sukkahousujen tai kapealahkeisten housujen kanssa. Vähäinen asustus rauhoittaa kokonaisuutta. Mukavilla tennareilla tyyli on rento. Seeprahuivi vangitsee katseen ja piristää asua. Neulemekko 25 €, House. Huivi 17 €, Pieces. Tennarit 69 €, Kari Traa. Korvakorut 150 €, Samekki. Kehykset 395 €, Monoqool.

Lue myös: Upea tyylinmuutos! Kuusikymppinen Merja halusi ideoita naiselliseen pukeutumiseen, jossa ei tuntisi oloaan tätimäiseksi

Hiukset: kampaaja Ronja Tiittanen/QTime 044 777 0776 Sassoonin tuotteilla.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Meikkikuva: Puuvillapusero 35 €, Hampton Republic. Korvakorut 190 €, Erica Huuva.

Tiedustelut: Anu Forselius +47  7895 8083, Comma, Debin Hunter, Garcia, Opus/Aleksi 13 09 131 441, Cro/Nimm Skandinavia 045 318 8888, Dog London, House/prisma.fi, ericahuuva.se, Gant/Kampin keskus 020 754 5046, Hampton Republic/KappAhl 044 4335263, Holly Whyte/Lindex 020 142 2491, karitraa.com, Katja Magga Design 0400 440 351, KN/kncollection.fi, MarcO´Polo/Stockmann 09 1211, Monoqool/Optiicat Erottaja 045 112 9451, Mucca Design 046 521 9756, Pieces, Ten Points/Sokos 010 766 5100, Samekki 016 671 086, SoWhat/Vamsko, asiakaspalvelu@vamsko.fi, info@unisa.com, Weekday 020 33 217.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

Mitä mieltä muutoksesta?

”Kun pääsin eroon harmaista hiuksista, tuntui kuin uusi elämänvaihe olisi alkanut. Se oli kuin siirtymäriitti, joka voimaannutti minua henkisesti.”

Heidi

X