Tanssiasu päivittyi Vivan muuttujapäivänä – Pirkko rakastaa lavatansseja: ”Jatkossa käytän rohkeammin värejä ja isoja korvakoruja”

Pirkko Harjula on innokas lavatansseissa kävijä. Hän sai muuttumispäivässä ideoita joustavista, hengittävistä ja näyttävistä tanssiasuista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Tommi Tuomi

Pirkko Harjula on innokas lavatansseissa kävijä. Hän sai muuttumispäivässä ideoita joustavista, hengittävistä ja näyttävistä tanssiasuista.
Teksti: Eeva Tala

Arkisin mäntsäläläinen Pirkko Harjula, 62, pukeutuu useimmiten farkkuihin, trikoopaitaan ja fleeceen tai vastaavaan.

”Töissä pitää ottaa työ- ja sääolosuhteet huomioon, joten kerroksia kannattaa olla. Niitä voi sitten tarpeen mukaan lisätä tai vähentää”, hän kertoo.

Pirkko työskentelee floristina ja myymälänhoitajana kukka- ja puutarhakaupan opetusmyymälässä Mäntsälän Saaren kartanossa.

Tanssiasu lempivaate vapaalla

Pirkko Harjula tuli Vivan muuttumis­päivään Mäntsälästä. © Tommi Tuomi

Pirkko Harjula tuli Vivan muuttumis­päivään Mäntsälästä. © Tommi Tuomi

Vapaalla vaatteet vaihtuvat usein hameeseen tai mekkoon, sillä Pirkko innostui tanssimisesta 2000-luvulla.

Matti tuli kuvioihin vuonna 2006. Sen jälkeen olemme tanssineet aktiivisesti yhdessä, vähintään kerran viikossa käymme tansseissa.”

Tansseihin sopivat joustavat ja hengittävät materiaalit, joissa on mukava olla ja liikkua. Paitsi hulmuava hameenhelma myös liehuvat lahkeet antavat oman efektinsä rytmikkäälle menolle, stylisti vinkkaa.

Hyvä istuvuus on myös tärkeää, ettei vaatetta tarvitse asetella tai nykiä liikkuessa. Tanssi sujuu paremmin myös oikeanlaisissa kengissä.

Pirkko tietää kokemuksesta, että uudet kengät on hyvä koeajaa ennen lavatansseja. Jos aikoo panostaa harrastukseen enemmän, kannattaa hankkia nahka- tai säämiskäpohjaiset tangokengät. Niitä löytyy ihan matalasta muutaman sentin korkoon.

Pirkko on sopusuhtainen. Stylistin mukaan rintavuutta saa kevennettyä v-pääntiellä ja kuviollisilla yläosilla. Pitkissä säärissä sekä lyhyet että pitkät hameenhelmat näyttävät hyviltä. Housuissa Pirkolle käyvät sekä kapeat että leveät lahkeet.

Vaaleaihoiselle ja -hiuksiselle Pirkolle sopivat viileään taipuva keskivahva sekä vaalea sävymaailma. Punaiset ja lilat tuovat kasvoihin väriä.

Värit, korut ja kuviot esiin!

Näyttävyyttä tanssiasuun saa väreillä ja kuvioilla sekä koruilla. Säihkyvät tai valoa heijastavat korvakorut tuovat kasvoille hehkua.

Pirkko kehui saaneensa muuttumispäivästä ideoita.

”Jatkossa käytän rohkeammin värejä ja isoja korvakoruja. Korostan niillä korviani, vaikka ne ovat isot jo entuudestaan!”

Pirkko huomasi, että myös pieni asia voi tehdä asusta mielenkiintoisen.

”Ne housut, joissa oli röyhelöt lahkeissa – miten hauskat! Pienikin yksityiskohta riittää.”

Kuvauspäivän jälkeen Pirkko kertoi laittaneensa tansseihin Käärijän-vihreän, isokuvioisen mekon, joka yleensä on jäänyt kaappiin.

”Tuli kehuja. Ei se ollutkaan yhtään liian räväkkä.”

Upeana pinkissä

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Muodissa on nyt pinnalla läpikuultavuus. Henkäyksen ohut pinkki röyhelöpaita antaa kivan kontrastin leveälahkeisille housuille. Puseron alle on hyvä valita olkaimettomat liivit. Pusero 70 €, Y.A.S. Housut 120 €, Samsoe & Samsoe. Tangokengät 169 €, Suomen tanssitarvike. Korvakorut 20 €, Nosh + La Kiva. Kehykset 265 €, Victoria Beckman.

Hehkua väreistä

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Lavatansseissa kirkkaat värit herättävät huomiota. Oranssit housut hehkuvat ja tuovat esille muotoja korostavan puseron kukkakuviot. Syvä v-pääntie sopii upeasti rintavalle. Kukkapusero 43 €, Vila. Housut 139 €, Ril´s. Kehykset 380 €, Chloé. Tennarit 125 €, New Balance.

Piristystä printistä

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Jos arastelet näyttäviä kuvioita, turvalli-sinta on yhdistää ne yksiväriseen yläosaan. Kukkahameen kepeästi liikkuvat helmat keräävät katseita ja olo tuntuu samalla sopivasti rennolta. T-paita 59 €, Ralph Lauren. Hame 210 €, Marimekko. Kännykkäpussukka 119 €, Annkai. Tennarit 125 €, New Balance. Korvakorut 50 €, Nosh. Kehykset 200 €, Eco.

Raikas yhdistelmä

Vivan syyskuun muuttuja © Tommi Tuomi

Vivan syyskuun muuttuja © Tommi Tuomi

Printtihousut tuovat pukeutumiseen vaihtelua. Kuvioista voi napata yläosaan eri värejä. Valoisa lila raikastaa ja sopii yllättävän monelle. Pusero 90 € ja printtihousut 120 €, Gerry Weber. Ballerinat 110 €, Vagabond. Korvakorut 89 e, Annkai.

Beige yllättää

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Beige ei näytä tylsältä, kun tyylin jujuna on yllättävät yhdistelmät. Neutraali sävymaailma saa särmää eläinkuosista ja kaksiulotteisesta tehostekankaasta. Eläinkuosipaita 27 €, Vila. Efektikankainen hame 99 €, Caramba. Kehykset 427 €, Chloé. Ballerinat 125 €, Pavement. Korvakorut 10 €, Lindex.

Jalalla koreasti

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Salsa saa röyhelöt pyörimään villisti nilkoissa. Lahkeensuissa on rypytetyt poimutelmat, jotka antavat tanssiaskeleisiin lisää näyttävyyttä. Housut ovat joustavaa neulosta. Pusero 100 €, In Wear. Housut 75 €, Aarrelabel. Korvakorut 89 €, Annkai. Tennarit 150 €, Ecco. Rannekukkaro 16 €, Suomen tanssitarvike.

Hiukset: kampaaja Satu Barck/ Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: Pusero 60 € Gerry Weber. Kehykset 380 €, Chloé. Korvakorut 20 €, Nosh & La Kiva. Tiedustelut: aarrelabel.com, Annkai 010 2993400, Caramba 040 0444220, Chloé, Eco, Viktoria Becham/Synsam Tripla 010 2372050, Ecco, Pavement, Ralph Lauren, Ril´s, Vagabond, Vila/Stockmann 09-1211, Gerry Weber Helsinki 044 7522426, In Wear, New Balance, Samsoe&Samsoe, Y.A.S/Sokos 010 7665100, Lindex Aleksi 020 1422491, Nosh & La Kiva /info@nosh.fi, Suomen tanssitarvike/ tanssipuoti.fi, Tanssitarvikeliike Footlight Helsinki 09 647225

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 9/2023.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X