Totta vai tarua: Täytyykö jalat rasvata päivittäin?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
kuivat jalat
Kuivat jalat kaipaavat hellittelyä. Jalkakylpy rentouttaa ja hoitaa ihoa. © iStock
Silmäpako uhkaa ohuita sukkahousuja kuivan kantapään ja tiukan kengän välissä. Sukkiskauden alkaessa kukkaro kiittää, kun hoitaa jalkoja edes hiukan, kertoo rekisteröity jalkojenhoitaja Päivi Parikka-Sinisalo.

Jalat täytyy rasvata joka ilta

Tarua. Kaikkien jalat eivät kaipaa rasvausta. Jos iho tuntuu kuivalta, kannattaa voidella jalat pesun jälkeen aamulla tai illalla tarpeeksi täyteläisellä voiteella. Jos tuotteen pH-arvo on noin viisi, voide imeytyy hyvin eikä hupene lakanoihin tai sukkiin.

Jalkojen kuorintavoide on turhake

Tarua. Kun jalkojen ihon kuorii suihkussa, voide imeytyy paremmin ja sitä kuluu vähemmän. Marketeissa myytäviä jalkoihin yöksi puettavia kuorintasukkia en jalkojenhoitajana suosittele. Ne eivät auta kovettumiin.

Lue myös: 10 kysymystä: Miksi jalkapohjien iho halkeilee?

Kengillä voi säästää jalkavoiteessa

Totta. Kapea- tai matalakärkinen, ohutpohjainen kenkä lisää painetta ja kitkaa iholle etenkin kovilla alustoilla käveltäessä. Silloin iho alkaa suojata itseään paksuuntumalla. Kun valitsee kengät, joissa on hyvä, paksu ulkopohja ja johon kaikki varpaat mahtuvat mukavasti, jalkojen hoidossa pääsee helpommalla.

Lue myös: Kivulias vaivaisenluu rajoittaa Suvin kenkävalintaa ja harrastuksia: ”Jos haluan juosta, suuntaan uimahalliin”

”Kärsin vuosikymmeniä, kunnes kipukynnykseni kolme vuotta sitten ylittyi.”

”Kärsin vuosikymmeniä, kunnes kipukynnykseni kolme vuotta sitten ylittyi.” Kuva: Sara Pihlaja / Otavamedia

Raspi pitää jalat pehmeinä

Tarua. Ihon halkeamat laajenevat ja kovettumat kasvavat, kun niitä jynssää jalkaraspilla. Kotona raspilla voi silloin tällöin pyyhkäistä terveiden jalkojen pinnan sileämmäksi. Hankalat kovettumat kannattaa jättää ammattilaisille.

Jalkakylpy on terveellinen

Totta. Kolealla ilmalla jalkakylpy lämmittää nopeasti koko kehon, mutta tiheä kylvetys kuivattaa ja ohentaa ihoa. Veteen voi lisätä öljyä, esimerkiksi oliiviöljyä tai antiseptistä teepuuöljyä.

Lue myös: Apua, jalat turpoavat ja väsyvät! Mistä apua turvotuksen hoitoon ja ehkäisyyn?

X