Tähtinäyttelijöiden Annette on karmiva ja kaunis draamamusikaali, jonka keskiössä on MeToo ja lapsen taloudellinen hyväksikäyttö

Heti kättelyssä voi sanoa, että Leos Caraxin näyttävä draamamusikaali ei ole kaikille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Adan Driver ja Marion Cotilard nähdään absurdin Annette-musikaalin päärooleissa.

Heti kättelyssä voi sanoa, että Leos Caraxin näyttävä draamamusikaali ei ole kaikille.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Elokuva on absurdi kuvaus Henrystä, provosoivasta stand up -koomikkotähdestä (Adam Driver), joka ryhtyy suhteeseen kuuluisan oopperalaulajan (Oscar-voittaja Marion Cotillard) kanssa.

Heille syntyy yhteinen tytär, Annette, mutta hieman sen jälkeen kuusi naista syytää Henryä väkivallasta, jonka jälkeen koomikko joutuu MeToo-skandaalin keskelle.

Myöhemmin Annette osoittautuu lahjakkaaksi laulajaksi ja Henry aloittaa bisneksen oman tyttärensä kustannuksella. Annette on hänen marionettinukkensa, jonka lahjoja Henry käyttää häpeilemättä hyväkseen, koska ei pysty hankkimaan enää itse toimeentuloa.

Julkisuus on elokuvan kiinnostavimpia teemoja

Vaikka tunnelma on paikoin karmiva, elokuva on samalla kaunis. Annetten musiikista vastaa elektronisesta pop­rockista tuttu Sparks-yhtye, eli Ron ja Russell Mael.

Hämmästyttävällä tavalla osaset kuitenkin loksahtavat hienosti yhteen onnistuneeksi kokonaisuudeksi, jonka yhdeksi kiinnostavimmista teemoista nousee se, mitä tämän päivän julkisuuteen liittyy.

Annette, torstai 16.11. klo. 20.05, Teema & Fem

Lue myös: Tietovisa: Tunnistatko nämä suositut suomalaisnäyttelijät kuvista?

X