Beecham House -draamasarjassa yhdistyy historia ja eksotiikka

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kuvassa John Beecham (Tom Bateman).
Kuvassa John Beecham (Tom Bateman). © Yle kuvapalvelu
Beecham House -draamasarjan päähenkilö John Beecham on heti kovin hyveelliseksi kuvattu englantilaismies, joka sotilasuransa jälkeen aloittaa uutta elämää kauppiaana.

Brittiläinen draamasarja Beecham House sijoittuu vuoden 1795 intialaiskaupunki Delhiin. Turvasatamakseen päähenkilö John Beecham (Tom Bateman) on hankkinut hulppean kartanon runsaine palvelijoineen.

Idyllisen komeassa eepoksessa yhdistyy historia ja eksotiikka, mutta kuvataanko niitä tämän päivän arvojen oikomalla sievistelyllä ja jälkiviisaudella? Tarinan käänteiltä uskaltaa odottaa pintaviihdettä syvemmältä ruopaisevia ulottuvuuksia, sillä sarjan loi, tuotti ja sitä käsikirjoitti ja ohjasi Gurinder Chadha. Naispuolinen intialaissukuinen englantilaistaiteilija on monissa töissään käsitellyt siirtolaisuutta ja itsekin kohtaamiaan kulttuurisia, sukupuolisia ja rasistisia haasteita.

Nyt samoja teemoja käsitellään osin päinvastaisissa olosuhteissa – ja Intiassa valkoinen mies joutuu taistelemaan muunmaalaisia valkoisia miehiä vastaan. Kauppapolitiikkaa tehdään raskain panoksin.

Beecham House, ti 12.11. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Voimanaiset sodan aattona – Kotilieden lämpöä -draamasarjassa valmistaudutaan uuden sodan koettelemuksiin

X