Elokuva-arvio: 007 ja pallosalama on yksi Bond-sarjan parhaista – Oikeuskiistat viivästyttivät tekoa

pallosalama
Bond-sarjan neljäs elokuva perustuu Ian Flemingin kirjoittamaan romaaniin vuodelta 1961. © Nelonen
Pallosalaman piti olla ensimmäinen 007-elokuva ja värittää Bondin maailmaa Ian Flemingin kirjoja spektaakkelimaisemmaksi ja eksoottisemmaksi.

Pallosalama on Terence Youngin ohjaama James Bond -elokuva vuodelta 1965.

Ryhmätyönä syntynyt tarina kirjoitettiin ensin elokuvakäsikirjoitukseksi. Vasta vuosien oikeuskiistojen jälkeen filmattu elokuva on sarjan parhaimpia.

007 (Sean Connery) etsii Spectre-järjestön kaappaamia ydinohjuksia Nassaun paratiisisaarella, jossa luksus ja vaara yhdistyvät uniikin bondmaisella tavalla. Vedenalaista finaalia on myöhemmin vieroksuttu, mutta aikanaan se on ollut uraauurtava suoritus.

007 ja pallosalama, ke 23.6. klo 21.00, Nelonen

Lue myös: Pankkiirit terroristeina, tiedustelupalvelut rikollisten käsikassaroina – tuottaja kertoo 007-elokuvien viholliskuvan muutoksesta