Elokuva-arvio: Tähtinäyttelijät eivät pelasta Hitman’s Wife’s Bodyguard -toimintakomediaa

Hitman’s Wife’s Bodyguard on harvinaisen tarpeeton jatko-osa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nimekäs näyttelijäkaarti (Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Salma Hayek ja Ryan Reynolds) ei pelasta kehnoa toimintakomediaa.

Hitman’s Wife’s Bodyguard on harvinaisen tarpeeton jatko-osa
Teksti:
Pertti Avola

 Komedia on vaikea elokuvan alalaji, ja erityisen vaikea se tuntuu olevan nykyaikana. Kaukana ovat ne vuosikymmenet, jolloin komediaa tehtiin ajatuksella ja sävykkäästi. Nykykomedia, etenkin amerikkalainen, on enimmäkseen meluisaa, lapsellista ja vastenmielisellä tavalla mautonta möykkäfarssia.

Hyvä esimerkki tästä ovat australialaisohjaaja Patrick Hughesin kaksi Hitman’s Bodyguard -elokuvaa. Ensimmäisessä niistä turvamies Michael Bryce (Ryan Reynolds) päätyi suojelemaan tärkeänä todistajana toimivaa palkkamurhaaja Darius Kincaidia (Samuel L. Jackson). Jatko-osassa suojeltavan rooliin astuu Kincaidin vaimo Sonja (Salma Hayek), ja Kincaidkin pitäisi pelastaa sieppaajilta.

Hitman’s Wife’s Bodyguard on harvinaisen tarpeeton jatko-osa ja komediana ihan nolla. Patrick Hughes ohjaa sujuvasti, mutta kun käsikirjoitus on sitä tasoa, että hauskana pidetään jatkuvasti kiroilevaa kaunista naista ja kaikki käänteet ovat lähinnä idioottimaisia, ei komediasta tule muuta kuin piinallisen pitkästyttävä.

Jackson, Reynolds ja Hayek ovat kaikki hyviä näyttelijöitä, mutta eivät kovin kotonaan komediassa. Toivottavasti Antonio Banderas ja Morgan Freeman ovat saaneet edes kunnon korvauk­set mitättömistä rooleistaan.

*

Hitman’s Wife’s Bodyguard, sunnuntai 17.9. klo. 21.00, Nelonen

X