Elokuva-arvio: Yksin Marsissa on realistinen tieteiselokuva jännittävästä pelastusoperaatiosta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mark Watney (Matt Damon) joutuu käyttämään kekseliäisyyttään selvitäkseen yksin Marsissa.
Keskeisiin spektaakkelielokuvan ohjaajiin kuuluva Ridley Scott on läpi uransa kärsinyt epätasaisuudesta. Yksin Marsissa on Alienin ja Blade Runnerin ohjaajan 2000-luvun onnistuneimpia töitä.

Yksin Marsissa (The Martian, USA 2015) on Alienin ja Blade Runnerin ohjaajan Ridley Scottin 2000-luvun onnistuneimpia töitä.

Menestyksen oleellinen ainesosa on suoraviivainen tarina, joka antaa paremmin visualistina kuin juonenkuljettajana pärjäävälle Scottille mahdollisuuden keskittyä ydinosaamiseensa.

Pelastusoperaatio Nasa:n tyyliin

Realistisessa tieteiselokuvassa yksi NASA:n Mars-lennon astronauteista (Matt Damon) jää onnettomuuden seurauksena punaiselle planeetalle. Koko elokuva on yhtä suurta pelastusoperaatiota, jossa astronautin, paluumatkalle lähteneen miehistön ja kotijoukkojen osaaminen limittyvät.

NASA:n mainokseltakin tuoksahtava elokuva etenee insinöörilogiikalla teknisestä ongelmasta toiseen menettämättä hetkeksikään intensiteettiään ja antamatta tunteille valtaa. Damonin tyyni roolisuoritus kiteyttää elokuvan ytimessä olevan uskon tieteen kykyyn pelastaa ihminen tilanteesta kuin tilanteesta.

****

Yksin Marsissa, la 8.2. klo 21.00 Sub

Lue myös: Guardians of the Galaxyn jatko-osassa Chris Prattin esittämän Tähtilordin isäsuhteeseen perehdytään syvemmin

X