Elokuva-arvio: Yksin Marsissa on realistinen tieteiselokuva jännittävästä pelastusoperaatiosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Keskeisiin spektaakkelielokuvan ohjaajiin kuuluva Ridley Scott on läpi uransa kärsinyt epätasaisuudesta. Yksin Marsissa on Alienin ja Blade Runnerin ohjaajan 2000-luvun onnistuneimpia töitä.

Yksin Marsissa (The Martian, USA 2015) on Alienin ja Blade Runnerin ohjaajan Ridley Scottin 2000-luvun onnistuneimpia töitä.

Menestyksen oleellinen ainesosa on suoraviivainen tarina, joka antaa paremmin visualistina kuin juonenkuljettajana pärjäävälle Scottille mahdollisuuden keskittyä ydinosaamiseensa.

Pelastusoperaatio Nasa:n tyyliin

Realistisessa tieteiselokuvassa yksi NASA:n Mars-lennon astronauteista (Matt Damon) jää onnettomuuden seurauksena punaiselle planeetalle. Koko elokuva on yhtä suurta pelastusoperaatiota, jossa astronautin, paluumatkalle lähteneen miehistön ja kotijoukkojen osaaminen limittyvät.

NASA:n mainokseltakin tuoksahtava elokuva etenee insinöörilogiikalla teknisestä ongelmasta toiseen menettämättä hetkeksikään intensiteettiään ja antamatta tunteille valtaa. Damonin tyyni roolisuoritus kiteyttää elokuvan ytimessä olevan uskon tieteen kykyyn pelastaa ihminen tilanteesta kuin tilanteesta.

****

Yksin Marsissa, la 8.2. klo 21.00 Sub

Lue myös: Guardians of the Galaxyn jatko-osassa Chris Prattin esittämän Tähtilordin isäsuhteeseen perehdytään syvemmin

X