Golden Globe -palkittu komediasarja Schitt’s Creek: Perhe muuttaa motelliin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Dan Levy, Catherine O’Hara, Eugene Levy ja Annie Murphy, Schitt’s Creek.
Dan Levy, Catherine O’Hara, Eugene Levy ja Annie Murphy, Schitt’s Creek. © Sub
Schitt’s Creek -sarjan luoneet Eugene ja Dan Levy puhaltavat asetelmaan tuoretta henkeä, ja huumori on aidosti hauskaa ja oivaltavaa.

Kyllä, kanadalainen komediasarja Schitt’s Creek lähtee liikkeelle maailman kuluneimmasta asetelmasta: sikarikas perhe menettää kaiken ja muuttaa ankeaan pikkukaupunkiin. Mutta ei, sarja ei ole yhtään ankea eikä kulahtanut.

Virkistävintä on se, ettei köyhtyminen aiheuta kammottavissa päähenkilöissä merkittävää henkistä kasvua ainakaan vielä ensimmäisen kauden aikana. Ja silti sarja onnistuu katsomaan heitä empaattisesti siinä missä pikkukaupungin nurkkakuntaisia asukkejakin. Juuri tämä tekee sarjasta erityisen, ja juuri tämän vuoksi käsikirjoituksen pienet epäloogisuudet on helppo antaa anteeksi.

Isä ja poika Levy näyttelevät isää ja poikaa myös sarjassa, ja äitinä ja tyttärenä nähdään Catherine O’Hara ja Annie Murphy. Kaikki neljä näyttelijää palkittiin viimesyksyisessä Emmy-gaalassa, minkä lisäksi sarja valittiin parhaaksi komediasarjaksi. Sarja palkittiin myös maaliskuun alussa kahdella Golden Globella.

Schitt’s Creek, ke 17.3. klo 21.00 Sub

Lue myös: Freud – tappajan mieli -sarjan juoni ei imaise mukaansa

X