Ihmismielen asiantuntija Harri Gustafsberg – Karhuryhmä seuraa ihmismielen toimintaa ja moraalia

Vappupäivänä Dplay-palveluun ilmestynyt Karhuryhmä perehtyy tosielämän poliisien ja rosvojen maailmaan ja mielenmaisemaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Harri Gustafsberg on opiskellut filosofian tohtoriksi poliisiuransa jälkeen.

Vappupäivänä Dplay-palveluun ilmestynyt Karhuryhmä perehtyy tosielämän poliisien ja rosvojen maailmaan ja mielenmaisemaan.
Teksti:
Milla Olkkonen-Lind

Karhuryhmä -ohjelmaa vetää Harri Gustafsberg, joka työskenteli poliisin valmiusyksikkö Karhussa 20 vuoden ajan. Poliisiuransa jälkeen filosofian tohtoriksi opiskellut Gustafsberg on toiminut kouluttajana ja tutkinut sitä, miten ihmismieli toimii paineen alla. Viime vuonna hän julkaisi aiheesta kirjan, joten mitä uutta televisiosarja tarjoaa?

”Sarja antaa kirjaan verrattuna enemmän näkökulmia, sillä haastattelen siinä sekä omaisia, uhreja, tekijöitä että asiantuntijoita”, Gustafsberg sanoo.

Ohjelmassa Gustafsberg valottaa ihmismielen toimintaa käymällä läpi työtehtäviä, joita kohtasi uransa aikana. Ensimmäisessä jaksossa aiheena on moraali – lopulta se ainoa tekijä, joka erottaa poliisin rikollisesta.

Television tekemisen yhteisöllisyydestä nauttinut Gustafsberg on korona-aikana siirtynyt monien muiden tapaan etätöihin kotitoimistoon. Vallitsevassa poikkeustilassa hän on seurannut kiinnostuneena sitä, miten yritysten johto ja hallitus ovat viestineet kriisistä.

”Mielestäni hallitus on toiminut hyvin. Tosin tähän asti on tehty moraalisesti helppoja päätöksiä, jotka liittyvät terveyden suojelemiseen. Päätökset tulevat olemaan paljon kovempia, kun aletaan puhua talouden turvaamisesta.”

Karhuryhmä, Dplay

Lue myös: Markus Liimatainen ja kunniatehtävä kriisiviestijänä: ”Valtaosa palautteesta on myönteistä”

X