Kruununprinssi Haakon täyttää 50 vuotta – Prinssi avautuu dokumentissa myös Mette-Maritista: ”Olen erittäin onnellinen, että minulla on hänet”

Norjan kuningas Harald V täyttää helmikuussa 87 vuotta, eikä arvatenkaan hallitse enää pitkään. Vallan perii kruununprinssi Haakon, eikä isosiskonsa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Norjan kuningas Harald V täyttää helmikuussa 87 vuotta, eikä arvatenkaan hallitse enää pitkään. Vallan perii kruununprinssi Haakon, eikä isosiskonsa.
Teksti:
Arto Pajukallio

Sittemmin on Norjan perustuslakia muutettu, ja vastaisuudessa kruunun tulee saamaan vanhin lapsi, ei ensimmäinen poika.

Haakon täytti heinäkuussa 50 vuotta, ja elokuussa saman iän saavutti hänen puolisonsa ja kahden lapsensa äiti, kruununprinsessa Mette-Marit. Pariskunta tutustui rockfestivaaleilla, ja prinssin bilehenkistä tyttöystävää ynnä tämän yksinhuoltajataustaa paheksuttiin monissa piireissä.

Haakon puolisostaan Mette-Maritista: ”Olen erittäin onnellinen, että minulla on hänet”

Syntymäpäiväsankareista tehdyt erilliset mutta samanoloiset haastatteluohjelmat esitetään televisiossa parivaljakkona peräjälkeen.

”Olen erittäin onnellinen, että minulla on hänet. Parhaimmillamme olemme aika hyvä tiimi”, kiittää Haakon puolisoaan, hieman kuin puhuisi liikeyrityksen puolesta.

Velvollisuuksia ja edustamista työ pitkälti onkin, mutta Mette-Marit ei kykene olemaan kaikessa mukana: vakava krooninen keuhkofibroosi on varjostanut elämää ja jaksamista jo vuosien ajan.

Kruununprinssi Haakon täyttää 50 vuotta, maanantai 11.12. klo 19.50, Teema & Fem 

Lue myös: Norjan prinssi Sverre Magnus 18 vuotta – tällainen on prinssin tulevaisuus kuningasperheessä

Lue myös: Norjan kuningas Harald teki radikaalin uhkavaatimuksen naisen vuoksi – se muutti hovin avioliittomarkkinat pysyvästi

X