One Bullet in Belize on true crime -dokumentti ratkaisemattomasta surmateosta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© MTV Ava
© MTV Ava
Belize on Kansanyhteisöön kuuluva pieni valtio Etelä-Amerikassa. Paikka on tullut tunnetuksi erityisesti ökylomakohteena.

Huhtikuussa 2021 maan suurimman kaupungin poliisipäällikkö Henry Jemmott sai surmansa ampumavälikohtauksessa, jonka ainoana todistajana oli hänen rikas kanadalainen ystävänsä Jasmine Hartin (kuvassa). Nainen pidätettiin taposta epäiltynä.

Kyseistä tapaus puidaan aitoon true crime -tyyliin uudessa brittidokumentissa. One Bullet in Belize onnistuu kuitenkin välttämään pahimmat sosiaalipornahtavammat sudenkuopat. Ohjelmaa vie eteenpäin jännite, joka luodaan kiinnostavan vastakkainasettelun kautta.

Toisella puolella ovat Jemmottin sukulaiset ja ystävät, toisella Hartinin tukijat. Edelliset pitävät jälkimmäistä syyllisenä, kun taas Hartin vannoo syyttömyyttään. Kumpikin osapuoli saa yhtä paljon ruutuaikaa. Dokumentti ei julista kenenkään syyllisyyttä tai syyttömyyttä vaan käsittelee pikemminkin sitä, miten haastavaa lopullisen totuuden esiin kaivaminen voi olla. Juttu ei ole vieläkään ratkennut.

One Bullet in Belize, maanantai 13.3. klo 23.00, Ava

X