Onnenlahti on dekkarikirjailija Camilla Läckbergin luoma moderni saippuaooppera saaristomaisemissa

Rikosten lisäksi Onnenlahti tarjoaa suhdedraamaa. Päähenkilö Johannan nuoruudenrakkaus ilmestyy kuvioihin käsipuolessaan Johannan vanha ystävä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ruotsalaissarja pikkukaupunkia ravistelevasta henkirikoksesta.

Rikosten lisäksi Onnenlahti tarjoaa suhdedraamaa. Päähenkilö Johannan nuoruudenrakkaus ilmestyy kuvioihin käsipuolessaan Johannan vanha ystävä.
Teksti: Pertti Avola

TV1:n iltapäiväsarjana alkaa nyt poikkeuksellisesti ruotsalainen uutuus. Dekkarikirjailija Camilla Läckbergin luoma Onnenlahti on tekijänsä mukaan “modernin sadon saippuaoopperaa”. Tukholmalainen rikostutkija Johanna Strand (Disa Östrand) on jättänyt kotikaupunkinsa Hammarvikin parhaan ystävänsä Madelenen itsemurhan jälkeen. 18 vuotta myöhemmin hän palaa äitinsä hautajaisiin. Samaan aikaan löytyy uusia todisteita Madelenen kohtalosta.

Läckberg on nykypäivän ruotsalaisdekkaristien joukossa kevytsarjalainen, mutta kovin suosittu myös Suomessa. Onnenlahti muistuttaakin sekä tapahtumapaikaltaan että henkilöasetelmiltaan Läckbergin Fjällbackan saaristomaisemiin sijoittuvia dekkareita.

Johanna kohtaa Hammarvikissä sekä vanhoja ystäviä että veljensä Callen ja tämän syyttäjävaimon, jotka haluaisivat ostaa Johannalta äidin vanhan kotitalon ja purkaa sen. Varsinaisesti tapahtumat alkavat tiivistyä, kun Johanna päättää asettua vanhaan taloon ja jäädä Hammarvikiin poliisiksi. Peräti neljä tuotantokautta, 32 jaksoa, jo kerännyt sarja on miedohko sekoitus ihmissuhdedraamaa ja rikosmysteeriä. Omaperäisenä sitä ei voi pitää, mutta ruotsalainen tv-osaaminen on siinäkin kyllä esillä.

Onnenlahti, torstai 2.9. klo 17.10, TV1

Lue myös: Menestyskirjailija Camilla Läckberg tarttui haasteeseen: ”Glacierin käsikirjoittaminen oli täysin erilaista kuin rikosromaanien”

X