Ray Winstonen Sisilia keskittyy tavallisen sisilialaisen elämänmenoon

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ray Winstonen Sisilia, kuvassa Ray Winstone.
Ray Winstonen Sisilia, kuvassa Ray Winstone. © Yle kuvapalvelu
Ray Winstonen Sisilia -reissun aikana turistaan mukavia, tehdään ruokaa ja tutustutaan paikallisiin ihmisiin, tarinoihin ja vähän nähtävyyksiinkin.

Kovan jätkän rooleista tunnettu brittinäyttelijä Ray Winstone (The Departed, Päämääränä Cold Mountain) on tehnyt hieman toisenlaisen matkailuohjelman Ray Winstonen Sisilia. Sen pääosassa ei ole matkakohde vaan itse matkaajat.

Winstone lähtee kiertämään Sisiliaa parin kaverinsa kanssa. Reissun aikana turistaan mukavia, tehdään ruokaa ja tutustutaan paikallisiin ihmisiin, tarinoihin ja vähän nähtävyyksiinkin. Ote on rento, miltei kotikutoinen. Suuret linjat eivät niinkään kiinnosta. Keskiössä on pikemminkin tavallisen sisilialaisen elämänmeno. Ohjelma onkin mukavalla tavalla ihmisten arjessa kiinni.

Ensimmäisessä osassa mennään Palermoon. Siellä pistäydytään muun muassa oopperassa, käydään tuhat vuotta vanhan oliivipuun juurella ja hierotaan keittiöveitsikauppaa. Kaupunkilaisten kanssa keskustellaan paikkakunnan mafiahistoriasta ja jalkapallosta. Odysseuskin tulee tutuksi.

Paljon on kiittäminen Winstonen reteää persoonaa, josta ohjelma tunnelmansa varsinaisesti ammentaa. Hän on todellakin tehnyt kokonaisuudesta omannäköisensä.

Ray Winstonen Sisilia, ke 4.11. klo 20.00 Tv2

Lue myös: Ina Mikkolan Tilipäivä nostaa esiin työelämän vaietut aiheet

X