Ruoan alkulähteillä -ohjelmasarjassa reissataan napolilaisen pizzan alkulähteille
Entinen lapsinäyttelijä David Moscow (kuvassa) vietti lapsuudenkesiään maaseudulla, jossa ruoka kasvatettiin itse. Ohjelmasarjassaan Ruoan alkulähteillä Moscow haluaa kokea tämän uudelleen eri puolilla maailmaa.
David Moscow reissaa maasta toiseen ja pyrkii hankkimaan johonkin paikalliseen ruokalajiin ainekset itse ja myös lopulta valmistamaan ruoan.
Sarjan toisen kauden ensimmäisen jakson aiheena on napolilainen pizza, joka meilläkin on viime aikoina tullut suosituksi. David tekee pizzan yli sata vuotta vanhassa napolilaisessa L’Antica Pizzeria –ravintolassa, mutta sitä ennen hänen on hankittava siihen ainekset.
Ohjelma tarjoaa huikeita Amalfin rannikon maisemia sekä runsaasti amerikkalaistyylistä selittelyä ja hämmästelyä, mutta tarjoaa myös näkökulman siihen, kuinka monen ihmisen työpanoksen pizza raaka-aineineen vaatii.
Enimmäkseen Moscow otetaan lämpimästi vastaan eri puolilla, mutta mozzarellajuuston valmistajat eivät oikein suvaitse outoa amerikkalaista palloilemassa keittiössään. Hyväntuulisen ja informatiivisen jakson päätteeksi David saa kuin saakin aikaiseksi pizzan. Ei kovin kaunista sellaista, mutta kuitenkin. Seuraavassa jaksossa ollaan Meksikossa.
Ruoan alkulähteillä, maanantai 8.5. klo 15.00, MTV3