Ruoan alkulähteillä -ohjelmasarjassa reissataan napolilaisen pizzan alkulähteille

Entinen lapsinäyttelijä David Moscow (kuvassa) vietti lapsuudenkesiään maaseudulla, jossa ruoka kasvatettiin itse. Ohjelmasarjassaan Ruoan alkulähteillä Moscow haluaa kokea tämän uudelleen eri puolilla maailmaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© MTV3

Entinen lapsinäyttelijä David Moscow (kuvassa) vietti lapsuudenkesiään maaseudulla, jossa ruoka kasvatettiin itse. Ohjelmasarjassaan Ruoan alkulähteillä Moscow haluaa kokea tämän uudelleen eri puolilla maailmaa.
Teksti: Pertti Avola

David Moscow reissaa maasta toiseen ja pyrkii hankkimaan johonkin paikalliseen ruokalajiin ainekset itse ja myös lopulta valmistamaan ruoan.

Sarjan toisen kauden ensimmäisen jakson aiheena on napolilainen pizza, joka meilläkin on viime aikoina tullut suosituksi. David tekee pizzan yli sata vuotta vanhassa napolilaisessa L’Antica Pizzeria –ravintolassa, mutta sitä ennen hänen on hankittava siihen ainekset.

Ohjelma tarjoaa huikeita Amalfin rannikon maisemia sekä runsaasti amerikkalaistyylistä selittelyä ja hämmästelyä, mutta tarjoaa myös näkökulman siihen, kuinka monen ihmisen työpanoksen pizza raaka-aineineen vaatii.

Enimmäkseen Moscow otetaan lämpimästi vastaan eri puolilla, mutta mozzarellajuuston valmistajat eivät oikein suvaitse outoa amerikkalaista palloilemassa keittiössään. Hyväntuulisen ja informatiivisen jakson päätteeksi David saa kuin saakin aikaiseksi pizzan. Ei kovin kaunista sellaista, mutta kuitenkin. Seuraavassa jaksossa ollaan Meksikossa.

Ruoan alkulähteillä, maanantai 8.5. klo 15.00, MTV3 

Lue myös: Amalfin rannikko lumoaa Italiassa – Supertähtien lomakohteessa voi lomailla myös tavallisen turistin budjetilla

Amalfin rannikko: Positanon hotellit ovat usein kalliita. Majapaikaksi kannattaa valita vähemmän kuuluisa kaupunki.

Positanon hotellit ovat usein kalliita. Majapaikaksi kannattaa valita vähemmän kuuluisa kaupunki. © Pekka Numminen

X