Säröt ja väärässä oleminen kiinnostavat Marko Gustafssonia – ”Jos myöntäisimme, että nyt tuli mokattua, maailmasta tulisi helpompi paikka”

Radio-ohjelman idea kiteytyi Marko­ Gustafssonin päässä, kun hän ­pyöräili Helsingin Keskuspuiston halki.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Radio-ohjelman idea kiteytyi Marko­ Gustafssonin päässä, kun hän ­pyöräili Helsingin Keskuspuiston halki.
Teksti: Anu Räsänen

”Minulta oli aiemmin kysytty, kiinnostaisiko minua tehdä uusi henkilökuvien sarja, ja kyllähän minua kiinnosti. Olin vielä silloin kiinni tv-puolen töissä, ja lopullinen idea jäi hautumaan mieleeni. Keskuspuistossa mieleeni nousi sana oivallus”, Marko Gustafsson kertoo.

Gustafsson ajatteli, että oivallusten kautta ihmisistä voisi kertoa kuulijoille jotain aivan uutta.

”Vaikka olen tehnyt satoja kohtaamiseen perustuvia ohjelmia, ­minusta on aina yhtä avartavaa päästä juttelemaan ihmisten kanssa. Siitä saa tosi paljon, kun kuuntelee hetken toista ihmistä ja asettuu­ empaattisesti hänen asemaansa. Silloin voi oivaltaa itsekin jotain.”

Ohjelmassa kuullaan niin suuria kuin pieniäkin oivalluksia, eivätkä ne kaikki välttämättä ole syntyneet missään ylevässä ajatusprosessissa. Oivalluksia voi tulla myös virheiden ja törmäilyjen kautta.

”Kun ihminen on mennyt väärään suuntaan, siitä jää jäljet, joita hän kantaa ikuisesti ja joiden kanssa hän selviää. Säröt ja väärässä olemisen tunnistaminen ovat kiinnostavia asioita”, Gustafsson toteaa.

”Jos vielä myöntäisimme toisillemme, että nyt tuli mokattua ja tässä minä olin väärässä, maailmasta tulisi helpompi paikka meille kaikille.”

Marko Gustafsson – Oivallus joka muutti elämäsi, torstai 14.9. klo 10.00, Radio 1, Areena

X