Talviurheilukausi alkaa neljän kuukauden hiihtoputkella

Jaa kaverilleTilaa Seura
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Talviurheilukausi pyörähtää toden teolla käyntiin, kun hiihtäjät, mäkihyppääjät ja yhdistetyn miehet kilpailevat Rukalla viikonloppuna.

Tärkeimpien lumilajien maailmancupit televisioidaan Ylen kanavilla. Urheilukauden 2021–22 hiihtolajien maailmancupien tv-oikeudet siirtyvät Viasatia hallinnoivalle NENT Groupille.

Ylen Urheilustudion asiantuntijoina ovat lajiensa värikkäät huiput Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander. Tiimiin liittyy myös lyhytsanaisempana tunnettu Janne Ahonen. Maailmancupeja televisioi myös Eurosport, joka nappasi riveihinsä viime kauteen hiihtouransa päättäneen Matti Heikkisen. Kuivan huumorin mestari Heikkinen oli jo kilpailijana analyyttinen kommentoija, joten hän tuo varmasti lisäarvoa Eurosportin lähetyksiin.

Tällä viikolla käynnistyy myös ampumahiihdon maailmancup, jonka tv-oikeudet ovat Ylellä ainakin vuoteen 2022 asti. Lumilajien suurin suomalaistähti Kaisa Mäkäräinen on osoittanut kovaa kuntoa alkukaudesta. Toisin kuin maastohiihdossa, ampumahiihdossa on myös arvokisat tällä kaudella. Helmikuun lopulla kilpaillaan MM-kisat Italian Anterselvassa.

Urheilustudio: Rukalla, la 30.11. klo 9.20 ja su 1.12. klo 10.00 Tv2

Lue myös: Hiihtokausi huipentuu Kanadan Québecissa vapaan takaa-ajoihin

X